Nieuws

Adobe Liquid Mode optimaliseert PDF-bestanden voor kleine schermen

Adobe heeft Liquid Mode gelanceerd, een nieuwe functionaliteit waarmee het lezen van PDF-bestanden op mobiele apparaten makkelijker wordt.

Wie een PDF-bestand wil bekijken op een mobiel toestel kan vanaf nu Liquid Mode inschakelen. De nieuwe tool van Adobe kan de structuur van het document aanpassen zodat deze beter leesbaar en gemakkelijk te navigeren wordt op het kleine scherm van een smartphone.

Artificiële intelligentie

Liquid Mode maakt daarvoor gebruik van artificiële intelligentie (AI), aangedreven door Adobe Sensei. Het herkent zo de structuur van PDF-bestanden en hervormt tekst, afbeeldingen en tabellen, zodat ze goed worden weergegeven op kleine schermen. Hierdoor wordt het makkelijker om digitale documenten te lezen op smartphones.

Tegelijkertijd creëert Liquid Mode een intelligent ontwerp met uitvouwbare secties en een doorzoekbare tekst. Gebruikers kunnen zelfs de lettergrootte en afstand tussen woorden, tekens en regels aanpassen aan hun eigen leesvoorkeuren. Bovendien zijn de tabellen responsive.

Meerjarenplan

De onthulling is de eerste stap in een meerjarenplan van Adobe om het gebruik van digitale documenten door mensen en organisaties fundamenteel te veranderen.

Digitale ervaringen zijn nog nooit zo belangrijk geweest, zowel voor het dagelijkse werk als voor het privéleven, weet Adobe. Ze zagen de afgelopen periode een stijging in de vraag naar Document Cloud-producten en -services. Het gebruik van Adobe Sign is met meer dan 200 procent gestegen en het aantal maandelijkse actieve gebruikers van Acrobat DC is meer dan verdubbeld in 2020. Dit weerspiegelt de groeiende rol die PDF speelt in alle segmenten van de economie. Naar schatting zijn er momenteel zelfs meer dan 2,5 biljoen PDF’s in de virtuele wereld.

Toekomst van PDF

Met Liquid Mode wil Adobe de toekomst van de PDF laten zien. Daarin wordt het lezen van documenten op mobiele apparaten vereenvoudigt, wat een ongekende leeservaring zou bieden. Vanwege de grote voordelen voor mobiele gebruikers is Liquid Mode als eerste gratis beschikbaar in de Adobe Acrobat Reader mobiele app voor iOS en Android, inclusief Google Play Store-compatibele Chromebooks.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business