Fitbit OS 5.0

Het nieuwe besturingssysteem voor Fitbit Versa 3 en Sense zal niet uitgebracht worden voor oudere modellen.

Advertentie

Wie vandaag een Fitbit Ionic, Versa, Versa Lite of Versa 2 rond zijn of haar pols heeft zal geen toegang meer krijgen tot het nieuwste Fitbit OS 5.0. Dat heeft Fitbit zelf aangekondigd op de ondersteuningspagina van het nieuwe OS. Alleen de laatst aangekondigde Versa 3 en Sense zullen die wel krijgen.

Fitbit OS 5.0

Het nieuwe besturingssysteem dat ontwikkeld werd voor Versa 3 en Sense komt dus niet naar oudere toestellen. 5.0 heeft heel wat vernieuwingen tegenover zijn voorganger, vooral als het aankomt op UI en nieuwe functies. Net zoals bij PC’s, smartphones of andere merken van smartwatches komt er op een bepaald moment een einde aan de software-ondersteuning.

Fitbit kondigde zijn nieuwe reeks smartwatches eerder deze maand al aan. Daarbij was de Sense de grote nieuwkomer van het event. Een soort all-in-one smartwatch die het beste van de Versa 3 en Inspire 2 combineert. Het nieuwe model heeft de laatste technologie voor een ECG aan boord met een huidtemperatuursensor. Al is nog niet alles beschikbaar in België, het bedrijf werkt er wel hard aan. Het toestel zou zo’n 6 dagen op één batterijlading meekunnen en biedt nu ook een ingebouwde luidspreker/microfoon aan. Fitbit heeft ook in al zijn nieuwe modellen Google Assistant voorzien dat later dit jaar beschikbaar is.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here