Einde FarmVille

Heb jij ooit FarmVille gespeeld op Facebook? Na 11 jaar komt er een einde aan de populaire game.

Advertentie

Maar liefst 11 jaar nadat Farmville voor het eerst op Facebook te spelen was, trekt ontwikkelaar Zynga de stekker er uit. De game zal nog gespeeld kunnen worden tot 31 december, maar vanaf dan is het definitief gedaan. 

85 miljoen maandelijkse gebruikers

Het was Zynga die al die jaren de game aanbood op Facebook en met succes. FarmVille debuteerde in 2009 en op zijn hoogtepunt haalde de game zo’n 85 miljoen maandelijkse gebruikers, met een record aantal dagelijkse gebruikers van 34,5 miljoen. Circa 2011 begonnen deze cijfers echter te dalen en leek de Facebook-game over zijn hoogtepunt heen. Nu er ook een einde wordt gebracht aan Adobe Flash Player en Facebook de ondersteuning stopzet, is het dus definitief over en uit. 

“We zijn ons ervan bewust dat velen van jullie al sinds het begin samen met ons werken aan het bouwen van een indrukwekkende wereldwijde community die FarmVille even leuk vindt als wij. Daarvoor will we jullie bedanken,” schreef Zynga. 

Feestje om af te sluiten

Spelers kunnen nog tot 17 november aankopen doen in het spel, maar vanaf dan kan je enkel nog je bestaande credits gebruiken. Op 31 december 2020 is het definitief gedaan, maar Zynga heeft nog wel enkele in-game activiteiten voorzien voor het zover is. 

Farmville 2: Tropic Escape, Farmville 2: Country Escape en het nieuwe FarmVille 3 dat binnenkort voor smartphones beschikbaar komt, zullen nog wel speelbaar zijn, want voor deze games is geen Flash Player nodig. 

Advertentie

Gerelateerde artikelen

Microsoft beëindigt ondersteuning flash in december

Het einde van Adobe Flash Player staat gepland voor 31 december. Bedrijven kunnen flash nog als third party plug-in gebruiken voor interne systemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here