Mercedes VISION AVTR

Als het van Mercedes afhangt kunnen we binnenkort met onze wagens zijdelijngs kunnen sturen. De VISION AVTR in actie!

Advertentie

Begin dit jaar toonde Mercedes zijn visie op de toekomst. De Duitse autobouwer deed dat met een uitzonderlijk speciale wagen: de Vision AVTR. Het gaat om een elektrisch aangedreven prototype waarbij de designers een wagen wilden bouwen die één was met zijn ecosysteem. “De wagen moet een onderdeel van de natuur worden”, zegt Chief Design Officer, Gorden Wagener.

Mercedes VISON AVTR

Los van zijn futuristische looks heeft de wagen heel wat speciale snufjes aan boord. Zo is het mogelijk om met de wagen zijdelings te draaien en navigeer je de Mercedes VISION AVTR aan de hand van een eenvoudige console in het midden. Net zoals in de gelijknamige film.

Uiteraard is die manier van besturen helemaal niet legaal. Maar Mercedes is ervan overtuigd dat dit soort technologieën onze wetgeving kunnen veranderen. Bovendien claimt de Duitse autobouwer dat het een revolutionaire batterijtechnologie heeft ontwikkeld dat gebaseerd is op organische materialen. Meer details werden helaas niet gedeeld.

Wie niet kan wachten kan best meteen overschakelen naar de beelden. Mercedes trakteert ons op de volle 13 minuten aan aan beeldmateriaal waarin we de VISION AVTR in actie kunnen zien. Uiteraard met de nodige praatjes van Mercedes erbij.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here