Nieuws

Hearthstone Patch 18.4: Battlegrounds update en Masquerade Ball

Scholomance Masquerade Ball Hearthstone
In patch 18.4 van Hearthstone introduceert Blizzard een hoop nieuwe content tijdens het Scholomance Academy Masquerade Ball evenement.

Oktober is traditiegetrouw de maand van Hallow’s End, het Halloween van het Warcraft-universum. In Hearthstone gaat deze periode steeds gepaard met een leuk evenement. Dit jaar is dat het Scholomance Academy Masquerade Ball en Blizzard is van plan om hun spelers vooral van heel veel treats te voorzien. 

De grote Hearthstone Battlegrounds update

Hearthstone patch 18.4 is ondertussen live en komt er in het verlengde van patch 18.2. In die patch zagen we al een eerste update voor Battlegrounds, waardoor je het nu ook in groep kan opnemen tegen anderen. Een gouden beslissing van Blizzard, want de voorbije maand werden er tal van leuke toernooien opgezet door de Hearthstone community. Zo organiseerde F2K streamer Slysssa een evenement met allemaal vrouwelijke Hearthstone-streamers en werd dat enkele dagen later opgevolgd door Twitch Rivals van Kripparian. De inzet? Een jaarvoorraad Doritos. 

Ragnaros Battleground

De update introduceerde met Lord Barov, Jandice Barov en Forest Warden Omu ook nog drie nieuwe speelbare heroes. Duidelijk niet voldoende, want toen dinsdag patch 18.4 live ging kwamen daar ook nog eens Ragnaros the Firelord, Chenvaala, Rakanishu en Al’Akir the Windlord bij. Als kers op de taart werden de Elementals toegevoegd als de laatste nieuwe Battlegrounds Minions, goed voor 16 nieuwe kaarten en dus een compleet nieuwe speelervaring. Wij gingen er al even met aan de slag en voelden meteen een frisse wind door de Hearthstone tavern waaien.  

Tot slot werd ook de Battlegrounds rating gereset en begon iedereen opnieuw van nul. Het nieuwe systeem maakt gebruik van een mix van interne (op basis van je hele Battlegrounds geschiedenis) en externe rating (de rating die zichtbaar is) om zo voor een balans te zorgen die de speelervaring en de klim naar het hoogste niveau zo leuk mogelijk maken voor alle spelers. Het systeem is vergelijkbaar met datgene dat we kennen uit de Standard en Wild speelmodi. 

Dual-Class Arena

Gameplay updates zijn natuurlijk leuk, maar die krijg je sowieso al geregeld en we hadden het hierboven over treats. Deze komen in verschillende vormen. Eerst en vooral krijg je een gratis Arena ticket voor de Dual-Class Arena. Naar jaarlijkse gewoonte worden de bestaande heroes in Arena vergezeld van een Hero Power van een andere hero, met tal van nieuwe mogelijkheden tot gevolg. Uiteraard verkleden Jaina en de rest zich ook voor de gelegenheid.

Arena Dual-Class

Hearthstone Book of Heroes

Elke woensdag mag je ook een nieuwe Tavern Brawl verwachten, met naar goede gewoonte een gratis card pack ter beloning voor een overwinning. In 18.4 zien we ook het tweede deel van Book of Heroes verschijnen, gratis single player content die bestaat uit 8 nieuwe eindbazen en zich focust op het achtergrondverhaal van de verschillende heroes. Het verhaal van Jaina verscheen al in september en vertelde hoe een jong meisje met ambitie uitgroeide tot een van de krachtigste mages van Azeroth. Het verhaal van Rexxar verschijnt op 13 oktober.

Hearthstone Rexxar Book of Heroes

Gratis Hearthstone packs

We hebben in patch 18.4 dus nieuwe Battlegrounds en single player content, maar daar eindigt het niet. Vanaf vandaag kan je inloggen en het eerste deel van een quest krijgen die je over de komende drie weken maar liefst 9 gratis card packs zal opleveren. Een tweede geheime quest kan je unlocken door alle bovenstaande nieuwigheden te spelen en die levert twee gouden exemplaren van Transfer Student op. 

Hearthstone 18.4 Masquerade Ball

Oktober belooft met andere woorden een leuke maand te worden in Hearthstone. Wil je tot slot nog iets terug doen voor Blizzard, dan kan je altijd de Horseman Uther bundel kopen. Daarin vind je 25 Scholomance card packs, een gratis Legendary kaart en de Horseman Uther Hero Skin om te gebruiken in Standard en Wild. De bundel is beschikbaar tot 12 oktober.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business