Het premium audiomerk EPOS – onderdeel van de Demant Group, kondigt vandaag aan dat zijn nieuwe speakerphone EXPAND 80T gecertificeerd is voor Microsoft Teams, zodat professionals gebruik kunnen maken van kwaliteitsvolle audio-oplossingen om hun ervaring met Microsoft Teams te verbeteren.


EPOS kondigt vandaag aan dat zijn nieuwe speakerphone EXPAND 80T is gecertificeerd voor Microsoft Teams. EXPAND 80T bouwt verder op de kenmerken van de productlijn EXPAND. Dit is een echte audio-oplossing, speciaal ontwikkeld voor de behoeften van professionals die samenwerken op verschillende  werkplekken, locaties en binnen verschillende tijdzones. Hoewel de klemtoon ligt op middelgrote tot grote vergaderruimtes, is EXPAND 80T aan het portfolio toegevoegd als oplossing voor vergaderruimtes van elke omvang. Dit product belichaamt de ambitie van EPOS om van communicatie met collega’s en klanten een zaak van plug-and-play te maken.

De speakerphone is gecertificeerd voor Microsoft Teams Rooms voor vergaderingen met maximaal 7 deelnemers in de ruimte. Voor grotere vergaderingen met respectievelijk 11 of 18 aanwezige deelnemer kunnen gebruikers maximaal twee uitbreidingsmicrofoons toevoegen – de EXPAND 80 Mic – zodat ze zich kunnen aanpassen aan de omstandigheden, met behoud van een professionele en stijlvolle vergadertafel met slim kabelbeheer voor betere prestaties en meer comfort.

Als moduleerbaar speakerphonesysteem is de EXPAND 80T speciaal ontworpen om collega’s binnen en buiten vergaderruimtes over de hele wereld samen te brengen. Dankzij zes adaptieve, beamforming microfoons, en DSP dat de menselijke stem op intelligente wijze isoleert van galm en storende geluiden, zorgt EXPAND 80T ervoor dat iedere deelnemer in de ruimte gehoord wordt, en dat het lijkt alsof externe collega’s aan dezelfde tafel zitten. Met zijn krachtige, ultra-low distortion speaker in een unieke zwevende speakerbox (patent aangevraagd), vult EXPAND 80T de ruimte met uitstekend geluid, en biedt superieure duplex prestaties voor simultane spraak en een natuurlijk gesprek tussen deelnemers.


De EXPAND 80T is een upgrade voor nog betere audioprestaties, want professionals kunnen eenvoudig via USB-C verbinding maken met een Microsoft Teams Room of via USB of Bluetooth® en eventueel NFC met Teams op hun bureaublad. Tegelijkertijd maken multi-point connectiviteit en een eenvoudige gebruikersinterface dynamische conferenties mogelijk. Tenslotte heeft de EXPAND 80T een speciale Microsoft Teams-knop voor een intuïtieve en gestroomlijnde ervaring, bijvoorbeeld door met één druk op de knop een meeting te openen.

Theis Moerk vertelt: “De EXPAND 80-serie is de perfecte aanvulling op onze hoogwaardige serie speakerphones en is voortaan geschikt voor kleine en grote vergaderruimtes, zowel voor mensen die hun eigen laptop gebruiken, als in combinatie met een Microsoft Teams Room. De EXPAND 80T onderstreept onze ambitie om professionals alles te bieden wat ze nodig hebben voor optimale productiviteit en prestaties. De integratie van Microsoft Teams is hiervan een essentieel onderdeel en biedt gebruikers één enkele tool waarmee ze zich echt kunnen concentreren op hun werkzaamheden.”

De EXPAND 80 Serie is gemaakt van hoogwaardige materialen en heeft een compact ontwerp waarin de kabels handig opgerold kunnen worden. Met stof van het gerenommeerde textielbedrijf Kvadrat – internationaal voorloper op het gebied van designinnovatie die hoogwaardig designtextiel produceert – genieten gebruikers van een uitstekende geluidservaring en minimalistische esthetiek op hun werkplek.

Prijzen en beschikbaarheid

  • EXPAND 80T: 649 euro (nu leverbaar)
  • EXPAND 80 Mic: 179 euro (certificering nog in behandeling)