Bowers & Wilkins

Bowers & Wilkins zit voortaan mee onder moedergroep Sound United. Het merk werd overgenomen om de toekomst te garanderen.

Sound United, het moederbedrijf boven doorgewinterde audiomerken als Denon, Polk Audio, & Marantz laat weten dat het de overname van Bowers & Wilkins heeft afgerond. Bowers & Wilkins is een toonaangevende ontwerper en fabrikant van high-end luidsprekers voor thuis, hoofdtelefoons, custom installaties, draadloze luidsprekers en merkaudiosystemen voor de auto- en televisiemarkt.

Het nieuws kwam in juni al naar buiten, nu blijkt de overname dan officieel afgerond.

Bowers & Wilkins

“Met de overname van Bowers & Wilkins kunnen we de toonaangevende expertise van het bedrijf op het gebied van akoestisch ontwerp, engineering en productie, combineren met de schaal, het technisch inzicht en het consumentenbereik van Sound United. Zo zorgen we ervoor dat het audiomerk een mooie toekomst tegemoet gaat,” zegt Kevin Duffy, CEO van Sound United. “Sound United heeft een sterke staat van dienst als het gaat om het beschermen van de unieke identiteit en de kerncompetenties van elk van zijn merken – dat zal bij deze nieuwkomer niet anders zijn.

We zijn ervan overtuigd dat ons hele portfolio zal profiteren van de toevoeging van het doorgewinterde audiomerk. Het zal zich vertalen in nieuwe producten, technologieën en mogelijkheden voor onze consumenten, distributeurs, dealers en audioliefhebbers wereldwijd.”

Er zal niets veranderen

Geoff Edwards zal zorgdragen voor de continuïteit als President van het merk Bowers & Wilkins bij Sound United. De overname omvat alle wereldwijde distributie- en licentieovereenkomsten van derden waaronder de premium audioproducten van B&W momenteel worden verkocht. Door in andere merken te investeren, kan Sound United effectiever innoveren op het gebied van productcategorieën, functionaliteiten en consumentensectoren. Sound United staat in de startblokken om de ontwikkeling van nieuwe Bowers & Wilkins-producten te ondersteunen en de positie van het merk op de markt voor eersteklas consumentenaudio te handhaven.

“Deze acquisitie luidt een nieuw tijdperk in voor Bowers & Wilkins en biedt een nieuwe kans om ons te concentreren op datgene waar we goed in zijn: het bouwen van de beste luidsprekers op de markt,” zegt Geoff Edwards, CEO van het bedrijf. “We kijken ernaar uit om onze organisaties samen te voegen en onderdeel te worden van het sterkste portfolio eersteklas audiomerken in de branche.”

Bowers & Wilkins

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here