Nieuws

Spotify werkt aan widget voor iOS 14

Spotify Jam
© iStock / hocus-focus
De populaire muziekstreamingdienst Spotify werkt aan een widget voor iOS 14.

Met de komst van iOS 14 is het voor iPhone-gebruikers eindelijk mogelijk om widgets in te stellen op het thuisscherm. Naast de standaard Apple-widgets worden er steeds meer widgets door derden ontwikkeld. Ook muziekapp Spotify lijkt binnenkort een eigen widget voor iOS te introduceren. Een afbeelding van de widget is opgedoken op Reddit.

De Spotify-widget bevindt zich in een testfase en is beperkt beschikbaar via een bètaprogramma. De widget is beschikbaar in twee formaten: klein en middelgroot. Bij de kleine variant zie je enkel de artwork bij het nummer dat je afspeelt. De middelgrote versie toont daarnaast ook vier nummers of afspeellijsten die gerelateerd zijn aan het nummer dat je momenteel afspeelt.

Afbeelding: 404not_found/Reddit

Het lijkt erop dat het niet mogelijk is om Spotify via de widget te bedienen. Op de afbeelding wordt niet geïmpliceerd dat het mogelijk is om een nummer te pauzeren, te hervatten of te skippen door middel van de widget. De widget van Apple Music staat dit trouwens ook niet toe. Dit sluit aan bij de wens van Apple dat widgets alleen informatie tonen en geen interactieve onderdelen bevatten. Door op de widget te drukken zal de app echter wel worden geopend, zodat je de app kunt bedienen.

Het is nog niet bekend wanneer de Spotify-widgets voor iedereen beschikbaar worden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business