Spotify

De populaire muziekstreamingdienst Spotify werkt aan een widget voor iOS 14.

Advertentie

Met de komst van iOS 14 is het voor iPhone-gebruikers eindelijk mogelijk om widgets in te stellen op het thuisscherm. Naast de standaard Apple-widgets worden er steeds meer widgets door derden ontwikkeld. Ook muziekapp Spotify lijkt binnenkort een eigen widget voor iOS te introduceren. Een afbeelding van de widget is opgedoken op Reddit.

De Spotify-widget bevindt zich in een testfase en is beperkt beschikbaar via een bètaprogramma. De widget is beschikbaar in twee formaten: klein en middelgroot. Bij de kleine variant zie je enkel de artwork bij het nummer dat je afspeelt. De middelgrote versie toont daarnaast ook vier nummers of afspeellijsten die gerelateerd zijn aan het nummer dat je momenteel afspeelt.

Afbeelding: 404not_found/Reddit

Het lijkt erop dat het niet mogelijk is om Spotify via de widget te bedienen. Op de afbeelding wordt niet geïmpliceerd dat het mogelijk is om een nummer te pauzeren, te hervatten of te skippen door middel van de widget. De widget van Apple Music staat dit trouwens ook niet toe. Dit sluit aan bij de wens van Apple dat widgets alleen informatie tonen en geen interactieve onderdelen bevatten. Door op de widget te drukken zal de app echter wel worden geopend, zodat je de app kunt bedienen.

Het is nog niet bekend wanneer de Spotify-widgets voor iedereen beschikbaar worden.

Advertentie

Gerelateerde artikelen

Zoeken op songtekst in Spotify nu mogelijk

Wie soms moeite heeft om een liedje terug te vinden waarvan je de naam niet kent zal tevreden zijn. Spotify herkent nu songteksten.

Spotify Premium Family prijsverhoging in België naar 16 euro

De maandelijkse abonnementsprijs in België voor Spotify Premium Family wordt 1 euro duurder. Andere abonnementen blijven ongewijzigd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here