Nieuws

Thuiswerken zorgt voor stijging verkoop computers

Computers in winkel
De verkoop van laptops en desktops is in het derde kwartaal van 2020 met bijna 13 procent gestegen ten opzichte van vorig jaar. Het is het tweede kwartaal op rij dat de pc-leveringen stijgen.

Het onderzoeksbureau Canalys stelt dat het gaat om de hoogste stijging in tien jaar tijd. Het afgelopen kwartaal zijn er bijna 65 miljoen laptops verkocht. Het aantal verkochte desktops is wel wat gedaald, met zo’n 26 procent.

De stijging is volgens de marktonderzoeker te verklaren door het vele thuiswerken vanwege de wereldwijde uitbraak van het coronavirus. Er wordt door bedrijven steeds meer geïnvesteerd in thuiswerken voor een lange termijn.

Grootste stijging voor Acer

De Chinese fabrikant Lenovo heeft de meeste pc’s verkocht, namelijk 19,27 miljoen. Het Amerikaanse HP volgt met 18,66 miljoen pc’s. Volgens Canalys heeft Acer de grootste stijging behaald. Met 5,6 miljoen verkochte pc’s heeft het bedrijf 15 procent meer pc’s geleverd dan het derde kwartaal vorig jaar. Dell levert met bijna 12 miljoen verkochte pc’s een half procent minder exemplaren dan in Q3 2019. Ook Apple heeft met 6,3 miljoen Macs en Macbooks een stijging van meer dan 13 procent bereikt.

Onderzoeksbureaus IDC en Gartner melden soortgelijke cijfers als Canalys. De kleine verschillen tussen de drie marktonderzoekers ontstaan doordat de verschillende bureaus een andere definitie hanteren van wat zij onder een pc verstaan. Sommige onderzoeksbureaus nemen Chromebooks bijvoorbeeld mee in de berekening, andere niet.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business