Nieuws

Sony toont vernieuwde PlayStation 5 user interface

Sony PlayStation 5
Image Credit: Sony
We zijn nog maar een paar weken verwijderd van de officiële Playstation 5 release. Om ons nog even zoet te houden is er nu een video van de PlayStation user interface gepubliceerd.

Het jaar 2020 is zeker niet geworden wat iedereen ervan verwacht had. Ook in de wereld van tech zijn er de nodige mooie lanceringen uitgesteld of geannuleerd. Gelukkig geldt dat niet voor de nieuwe consoles; deze staan nog altijd gepland voor november 2020. Als zoethouder toont Sony in haar laatste YouTube-video hoe de PlayStation 5 user interface eruit komt te zien.

PlayStation 5 user interface

In de video zien we hoe een opstartmodule werkt als je de console uit de ‘Rest Mode’ haalt. Vervolgens log je in met de juiste gebruiker, om vervolgens de nieuwe PlayStation 5 interface in volle glorie te kunnen aanschouwen, ook wel bekend als ‘Control Center’. Via één druk op de knop heb je direct toegang tot deze overzichtspagina. Ook mooi: je hoeft een game niet te verlaten om het Control Center te bereiken.

Wat meteen opvalt is dat het menu ongelooflijk soepel draait en werkt. Ook is het menu wat drukker dan we gewend zijn van PlayStation, al komt dat ook deels doordat je op de achtergrond de game ziet die je op dat moment speelt (in dit geval Sackboy: A Big Adventure). Het is niet duidelijk of je de weergave van de PlayStation 5-game kunt uitschakelen op de achtergrond.

Een nieuwe functie is ‘Activities’, getoond als kaarten in het Control Center. Via deze activiteiten kun je nieuwe gameplayopties ontdekken, terug gaan naar plekken waar je achievements hebt gemist of specifieke uitdagingen voltooien. Het mooie aan de ‘Activity Cards’ is dat deze naast games kunnen worden weergegeven. Vind je het gewenste item niet? Speel dan de tipvideo af terwijl je verder speelt.

PlayStation 5 SSD aan het werk

De video van de PlayStation 5 user interface toont ook hoe razendsnel de SSD in praktijk werkt. Alles laad razendsnel; er zit vrijwel geen wachttijd meer tussen het menu en het vervolgen van je gameplay. Houd er rekening mee dat de gameplayvideo een ‘work in progress’ is; de uiteindelijke PlayStation 5 user interface kan er iets anders uitzien.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business