Nieuws

Google werkt aan manier om Assistant op te roepen zonder commando

Google Assistant Blue Steel
Zwaaien we "Hey Google" voorgoed uit? Als het van de digitale Assistant afhangt is de kans groot, dat toont deze verborgen functie op een Nest Hub Max.

Wie vandaag zijn digitale assistent wil oproepen, doet dat om te beginnen met een eerste commando. Zo weet de assistent dat je hem/haar/hun/die wat wil vragen. Dat geldt ook voor Google Assistant.

Hey Google

Het intussen iconische zinnetje is misschien binnenkort niet meer nodig. De zoekmachinegigant werkt aan een manier waarbij je geen specifiek commando meer nodig hebt om de Google Assistant op te roepen. Dat ondervond de Poolse ontwikkelaar Jan Boromeusz. Hij vond de nieuwe functie in de dogfood features van zijn Google Nest Hub Max.

De functie waarbij je geen commando meer nodig hebt heet nu nog Blue Steel. In een video maakt de Poolse ontwikkelaar ook duidelijk hoe de functie juist werkt. Volgens Android Police zou Google hiervoor gebruikmaken van ultrasoon geluid. Daarbij weet de Assistant wanneer er iemand binnenkomt en zal hij automatisch al klaarstaan. Maar als hij merkt dat je eigenlijk niets wil vragen, zal hij zichzelf weer uitschakelen.

Privacy

Toch stellen velen zichzelf al de vraag of deze Blue Steel-functie wel een goed idee is. Heel veel gebruikers zullen dit privacygewijs niet echt aangenaam vinden. De vraag is dus nog maar of er interesse is in een functie als Blue Steel. Toegegeven, het is wel erg gemakkelijk dat je niet meer eerst Hey Google moet roepen, maar is het wel safe? Zeker na het hele debacle rond de opgeslagen fragmenten van Google in België.

In de video hieronder zie je hoe het werkt:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business