Alle Minecraft-gamers, zowel oude als nieuwe, zullen in de komende maanden een Microsoft-account moeten gebruiken om nog in te kunnen loggen.

Advertentie

Tot op heden had je de keuze tussen je Microsoft-account of je Mojang-account om in te loggen op Minecraft Java Edition. Mojang, de ontwikkelaars van de populaire game, kondigen via een blogpost aan dat de Mojang-accounts zullen verdwijnen. Wie geen Microsoft-account aanmaakt, zal binnenkort niet meer kunnen inloggen.

Om de transitie zo vlot mogelijk te doen verlopen, zal de nieuwe regel stapsgewijs worden geïntroduceerd. Voor nieuwe spelers gaat ze vrijwel meteen in. Log je voor de eerste keer in op Minecraft, dan zal je zelfs geen Mojang-account meer kunnen aanmaken. Bestaande spelers krijgen tot begin 2021 om de overstap naar Microsoft te maken. Ze krijgen allemaal een mail met instructies, en worden beloond met een cape de eerste keer dat ze met hun Microsoft-account inloggen.

Betere beveiliging

Volgens Mojang is het uit veiligheidsoverwegingen dat zij ‘verhuizen’. Want hoewel het voor hen ook een serieuze logistieke inspanning is om alle accounts over te zetten, bieden Microsoft-accounts wel veel betere beveiligingsfeatures. Het biedt de mogelijkheid om de accounts te beveiligen met tweestapverificatie, en alle Microsoft-games worden nu beheerd vanuit hetzelfde account. Microsoft heeft ook betere instellingen voor ouderlijke controle, en de mogelijkheid om chatberichten van bepaalde personen te blokkeren.

Aan de gameplay en belevenis zelf zou volgens de ontwikkelaars van Mojang helemaal niets veranderen (buiten dat iedereen binnenkort met een cape rondloopt). Microsoft nam Minecraft in 2014 over voor een gigantisch bedrag van 2,5 miljard dollar, net geen 2 miljard euro.

Advertentie

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here