Darkmoon Faire Key Art

Met Madness at the Darkmoon Faire geeft Blizzard het startschot voor Hearthstone 2.0. Er zullen dan ook een hoop nieuwigheden te ontdekken zijn.

Madness at the Darkmoon Faire is de laatste nieuwe uitbreiding voor Hearthstone, het digitale kaartspel van Blizzard Entertainment. De nieuwe set verschijnt op 17 november en volgt Scholomance Academy op. Naast 135 nieuwe kaarten werd er met Hearthstone Duels ook een nieuwe gamemodus geïntroduceerd en worden de beloningen die je in het spel kan verdienen in een nieuw jasje gestoken. 

Dat Blizzard dit keer koos voor de Darkmoon Faire als thema is op zich niet verwonderlijk. De kermis uit het World of Warcraft-universum, waar alles net iets duisterder is dan het lijkt, staat immers al lang bovenaan het verlanglijstje van Hearthstone-fans. 

De set werd opgebouwd rond de terugkeer van de Old Gods, die we voor het laatst zagen in de Whispers of the Old Gods expansion uit 2016. Zij brengen een nieuw keyword met zich mee: Corrupt. Kaarten met Corrupt krijgen een upgrade wanneer een andere kaart gespeeld wordt met een hogere kost. 

Darkmoon Faire Old Gods

Ook opvallend is dat Blizzard er deze keer voor heeft gekozen om een tweede mini-uitbreiding van 35 kaarten aan Darkmoon Faire toe te voegen. Na enkele maanden zullen er zo nieuwe kaarten bijkomen. Dit moet zorgen voor meer variatie doorheen de levensduur van set, iets waar momenteel vooral voor gezorgd wordt in de vorm van kaartaanpassingen. 

Hearthstone Duels

Naast de uitbreiding kondigde Blizzard gisteren ook Hearthstone: Duels aan, een nieuwe game mode die gebaseerd is op de populaire Dungeon Runs. Deze keer zal je het opnemen tegen andere spelers en kan je ook je eigen kaarten gebruiken om je run te personaliseren. Leuk dus voor spelers die al jaren meedraaien, maar net iets vervelender als je de gewoonte hebt om kaarten van oude sets om te vormen in nieuwe exemplaren. De community was dan ook verdeeld in hun enthousiasme, merkten we op Twitter en Reddit. Wil je zelf een mening vormen, dan kan dat vanaf vandaag al. Spelers die een pre-order plaatsen voor Madness at the Darkmoon Faire krijgen immers exclusieve toegang tot de beta. 

Hearthstone Duels

Hearthstone 2.0

Wat wel met open armen ontvangen wordt, is de toevoeging van achievements aan de game. Dit maakt onderdeel uit van wat velen Hearthstone 2.0 zijn gaan noemen. Het systeem laat je bepaalde opdrachten voltooien in de verschillende game modi (zoals Battlegrounds en Arena), waarna je punten verdient. Deze hebben geen waarde, maar zullen getoond worden op de nieuwe profielpagina’s waardoor je ze kan vergelijken met andere spelers. 

Darkmoon Faire progression

Daarnaast wordt ook het systeem van de Daily Quests volledig omgegooid en zullen deze nu geen goud meer belonen (gebruikt om pakjes kaarten te kopen), maar experience points. Deze punten zullen voor vooruitgang zorgen op de Reward Track en leveren je gaandeweg beloningen op, waaronder goud, card packs, skins,… De track bestaat uit 50 levels en zal elke set opnieuw vanaf nul beginnen. Wil je sneller stijgen, dan kan je de Battle Pass aanschaffen voor een permanente boost in XP. 

Release date Darkmoon Faire

Dat belooft dus voor de komende maanden. De early access van Duels loopt nog tot 16 november, waarna het eerste seizoen begint tijdens de release van Darkmoon Faire op 17 november. Hearthstone 2.0 zal gelanceerd worden op 12 november. De pre-order is sinds gisteren te koop en bestaat uit twee bundels. Wie nu de game start, krijgt ook al een exemplaar van Silas Darkmoon, een speciale Legendary. 

Darkmoon Faire pre-order

Gerelateerde artikelen

Hearthstone Scholomance Academy review: Digitaal kaartplezier

Met Scholomance Academy bewijst Hearthstone dat het nog steeds het beste digitale kaartspel op de markt is. Simpelweg een must-play.

Hearthstone Patch 18.4: Battlegrounds update en Masquerade Ball

In patch 18.4 van Hearthstone introduceert Blizzard een hoop nieuwe content tijdens het Scholomance Academy Masquerade Ball evenement.

Blue Yeti X World of Warcraft Edition review: Fan-tastisch!

De Blue Yeti X: World of Warcraft Edition komt er door een samenwerking tussen Blue en Blizzard. Een echt collector's item!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here