Nieuws

Proximus sluit alle winkels vanaf maandag, downloadlimieten vallen weg

Proximus gaat niet afwachten wat de overheid vandaag beslist. Om het de thuiswerkers makkelijker te maken, zullen downloadlimieten voor vast internet tijdelijk vervallen.

Het federale Overlegcomité zit komt vandaag bijeen om zich te buigen over de coronacrisis. De tweede golf maakt steeds meer slachtoffers, en een tweede lockdown dreigt er aan te komen. Één van de beslissingen die vandaag moet genomen worden is of niet-essentiële winkels opnieuw moeten sluiten. Toch nemen sommige bedrijven nu al het zelf het heft in handen. De Apple Store in Brussel is sinds deze week weer gesloten, en ook Proximus kondigde vandaag aan dat het de deuren van alle fysieke winkels vanaf maandag sluit.

Het zal wel mogelijk blijven om een afspraak te kunnen maken voor hulpverlening, waarbij dan uiteraard de nodige voorzorgmaatregelen worden genomen. Maar Proximus gaat ook hulpverlening via digitale kanalen aanbieden, om klanten zo weinig mogelijk redenen te geven om naar de winkels te komen.

Geen downloadlimieten

Het telecombedrijf wil het gezinnen met thuiswerkers en kinderen die afstandsonderwijs ook wat gemakkelijker maken tijdens de komende maanden. Downloadlimieten op het internetgebruik zullen tijdelijk opgeheven worden. Hier valt wel bij op te merken dat deze maatregel enkel geldt voor vaste internetpakketten, en dus niet voor mobiele abonnementen.

Proximus wil ook hen die het zwaarst getroffen worden door de gezondheidscrisis een hart onder de riem steken. Alle zorgverleners die klant zijn bij Proximus, krijgen 10GB extra mobiele data. Horecazaken die noodgedwongen zijn moeten sluiten krijgen voor minstens een maand korting op de producten waar zij wel voor betalen zonder ze te kunnen benutten.

Sluit het hoofdkantoor in Brussel?

Het zijn overigens niet enkel haar winkels die Proximus overweegt te sluiten. Het telecombedrijf denkt na over de toekomst van haar hoofdkantoor in Brussel, de twee bekende torens vlakbij het station Brussel-Noord. De infrastructuur geraakt stilaan verouderd, en daarom lanceert Proximus eveneens een vijfjarenplan om een toekomstige infrastructuur uit te werken.

Voorlopig liggen er volgens CEO Guillaume Boutin, die de omstreden Dominique Leroy opvolgde, nog verschillende opties op tafel. Één van de opties is het renoveren van het hoofdkantoor. Maar een andere optie is het volledig wegtrekken uit de torens. Proximus wil van telewerken blijvend de norm maken, en daardoor hebben ze in feite geen nood meer aan een dure infrastructuur die tot 5000 werknemers kan huisvesten. Het sluiten van het oude hoofdkantoor betekent niet dat Proximus geen fysieke hoofdvestiging meer zal hebben. Er zal dan, eveneens in Brussel, een kleinere en ecologischere ‘Proximus Campus’ opgericht worden. Wat Proximus ook beslist, een verhuizing is sowieso voor 2023 niet aan de orde, bevestigt een woordvoerder aan Het Laatste Nieuws.  

Verdwinen de Proximus Towers binnenkort uit het Brusselse straatbeeld? Afbeelding: Proximus

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business