Nieuws

Apple Store Brussel sluit opnieuw de deuren

De enige Apple Store in ons land is vanaf 25 oktober weer gesloten, vermoedelijk uit vrees voor de stijgende coronacijfers.

Vanaf 25 oktober zal de Apple Store in Brussel opnieuw gesloten zijn. Dat is te lezen op de speciale pagina van de winkel op de website van Apple, en werd als eerste opgemerkt door de Franstalige krant Le Soir. Vandaag en morgen zal de winkel open zijn, maar daarna gaan voor minstens heel volgende week de deuren weer toe. De Genius Bar blijft op afspraak wel werken voor hulp en assistentie. Ook de speciale shopsessies met een specialist kunnen nog gereserveerd worden. De Apple Store op de Gulden-Vlieslaan is de enige Apple Store die ons land heeft. Sinds 2 juni was de winkel weer open onder strenge veiligheidsmaatregelen.

De iPhonebouwer heeft hierover zelf nog geen officiële mededeling naar buiten gebracht, waardoor het voorlopig gissen is wat de exacte reden is. Al moeten we dat waarschijnlijk ook niet te ver gaan zoeken. De coronacijfers blijven in ons land toenemen, en vooral in de hoofdstad is de situatie stilaan dramatisch. Hoewel de overheid (voorlopig?) nog geen maatregelen neemt rond het openen van de winkels, heeft Apple dus al zelf het heft in handen genomen. Apple nam dezelfde maatregelen ook al in bijvoorbeeld Madrid, waar de winkel al een tijdje weer toe is. Maar bijvoorbeeld in Parijs om een andere zwaar getroffen stad te noemen, lijken de winkels voorlopig wel gewoon open te zullen blijven.

Voorlopig kunnen we dus ook nog niet zeggen hoelang de sluiting zal aanhouden. Op de website zien we enkel dat dit tot zeker 29 oktober is, maar we weten niet wat er daarna gaat gebeuren.

iPhone 12

De sluiting van de Apple Store is natuurlijk wel vervelend nieuws voor Belgische Apple-fans. De nieuwe iPhone 12 is vanaf vandaag, samen met zijn broers iPhone 12 Mini en Pro, officieel te verkrijgen in de winkels. Wil je hem gaan halen in de Apple Store, dan zal je je vandaag of morgen nog richting Brussel moeten haasten. Natuurlijk kan je hem ook gewoon via de webshop of een andere (online) retailers kopen. Dat is misschien nog het veiligste.

De officiële lancering van de iPhone 12 in de winkels is normaal een grootse gebeurtenis. Honderden Apple-fans komen dan al een dag van te voren naar de winkels in de hoop de allereerste te kunnen zijn. Omwille van de coronamaatregelen die nog in veel landen gelden was de opkomst voor de iPhone 12 uiteraard heel wat minder dan anders, al was het in de Apple Stores te Sydney, Londen en andere wereldsteden toch weer goed druk. Alles verliep daar gelukkig wel volgens de coronaprotocollen.

De iPhone 12 Pro Max is voorlopig nog niet verkrijgbaar. Die zal pas vanaf 13 november te koop zijn. Benieuwd of de Apple Store in Brussel tegen dan weer haar deuren opent.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business