Nieuws

Oostenrijks bedrijf StreamView onthult budgetsmart-tv’s van Nokia

Nokia gaat een nieuwe reeks budgetvriendelijke smart-televisies voor de Europese markt lanceren, alsook een settopbox voor Android TV.

StreamView is een Oostenrijks bedrijf dat licenties bezit om smart-tv’s onder de merknaam van Nokia uit te brengen in Europa, Afrika en het Midden-Oosten. Op de productpagina van de website heeft het bedrijf een nieuwe lijn Nokia-televisies aangekondigd. Het bedrijf geeft zelf geen bijkomende informatie over de verschillende modellen, maar volgens Android Authority zou het gaan om een line-up van 4K-televisies die qua grootte variëren tussen 43” en 75”. De nieuwswebsite lekt ook een foto van een 55” televisie die tot de productlijn zou behoren (zie afbeelding hieronder).

Omdat Nokia met haar televisies vooral het budgetsegment wil aanboren, moet je niet de meest geavanceerde specificaties verwachten in deze televisies. Zo zou de verversingssnelheid niet hoger liggen dan 60 Hz. Er is wel HDR10-ondersteuning en de tv’s hebben vier HDMI-outputs, responstijden van minder dan 9,5 ms en compatibiliteit met Android-smartphones. Er zou volgens Android Autohority ook een 1080p-model komen met een beeldscherm van 32” en 1920×1080 pixels, ideaal voor wie niet veel ruimte in de huiskamer heeft.

Afbeelding: Nokia (via Android Authority)

Streaming Box

Op de website van StreamView zien we ook een afbeelding van een settopbox voor Android TV: de Nokia Streaming Box 800. Deze kan videocontent streamen tot 4K-beeldkwaliteit en is beschikbaar voor meerdere streamingplatformen, waaronder YouTube, Netflix, Amazon Prime Video en Google Play Movies & TV. De afstandsbediening heeft sneltoetsen voor al die verschillende functies, alsook een Google Assistant-knop.

Nokia Streaming Box 800. Afbeelding: SmartView

Prijzen onbekend

Wanneer dit alles in ons land gaat verschijnen en hoeveel dat gaat kosten, is nog niet bekend. Gezien StreamView zich vooral richt op de Europese markt, vergroot het de kans dat we binnenkort Nokia-televisies te zien krijgen. Tot op heden waren die enkel terug te vinden in India. Het Oostenrijkse bedrijf geeft voorlopig ook nog niets prijs over de kostprijs van de verschillende televisiemodellen. Android Authority claimt dat de settopbox 99 euro zal kosten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business