Nieuws

Nieuwe Google-icoontjes al beu? Deze extensie verandert ze

Gmail icoontje veranderen
Google heeft de icoontjes voor Drive, Gmail, Calendar en Sheet in een nieuw kleedje gestopt. Geen fan? Geen probleem!

Google heeft recent de favicons van haar websites voorzien van een nieuw ontwerp. Wie geregeld tijd doorbrengt in de browser zal dus ongetwijfeld enkele kleine wijzigingen opgemerkt hebben in zijn of haar bladwijzerwerkbalk en tabbladen. 

Een beetje verandering is zo slecht nog niet natuurlijk, maar de nieuwe logo’s lijken allemaal wel zeer hard op elkaar. Ze kregen allemaal een Google-kleurenpatroon van blauw, rood, geel en groen. Niet iedereen is daar zo tevreden mee, zo blijkt. Gelukkig zijn er creatievelingen die daar een oplossing voor voorzien hebben in de vorm van een extensie. 

Ook Twitter en Facebook onder vuur

Het is niet de eerste keer dat wijzigingen aan websites voor onrust zorgen. Zo ontstond er een echter Twitterstorm toen het bedrijf in 2015 het sterretje van de ‘favorite’-knop veranderde in een hartje. Zo leek deze plots meer op de traditionele ‘likes’ en dat kon niet. Toen werd er ook al een extensie gemaakt om de oude icoontjes te herstellen.  

Recentelijk verving Facebook haar blauwe Messenger-icoon door een variant met tinten van paars en roze. Ook dit nieuwe ontwerp was niet welkom, omdat deze niet zichtbaar genoeg zou zijn. Internetgebruikers houden dus duidelijk niet van verandering en dat is niet meer dan logisch, want bladwijzers of tabbladen worden nu eenmaal snel gevonden door hun favicon en niet zozeer de tekst die ernaast staat. 

Google icoontjes nieuw

Oude icoontjes Google terugzetten

Hoe krijg je nu de oude Google-icoontjes terug voor Gmail, Drive, Calendar en Sheets? Simpel! Surf naar de website van RestoreOldIcons en download de extensie. Klik daar door naar de Chrome web store en klik op ‘Add to Chrome’. Klik op ‘Extensie toevoegen’. Ververs eventueel de tabbladen die je al open hebt staan en je bent klaar. Momenteel is de extensie enkel beschikbaar voor Chrome (en Chromium-browsers), maar de meeste gebruikers met dit probleem zullen zich waarschijnlijk wel in het Google-ecosysteem bevinden. Ben je de extensie beu? Een Chrome-extensie verwijderen doe je zo.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business