Nieuws

Nieuwe AMD Zen 3-processoren en ASUS ROG moederbord breken overklokrecords

AMD Zen 3
Wie van overklokken lijkt een gouden keuze te maken wanneer er wordt gekozen voor een combinatie van de nieuwe AMD-processoren en het ROG Crosshair VIII Dark Hero moederbord.

Via een persbericht heeft ASUS Republic of Gamers (ROG) vandaag laten weten dat de bekende Koreaanse overklokker safedisk maar liefst 15 eerste plaatsen wist te behalen in verschillende benchmarkingsoftware. De overklokker maakte daarvoor gebruik van het nieuwe ROG Crosshair VIII Dark Hero moederbord en de AMD Ryzen 5000-serie processoren die vanaf gisteren beschikbaar zijn. 

ASUS ROG Crosshair VIII Dark Hero
ASUS ROG Crosshair VIII Dark Hero

Het crosshair VIII Dark Hero moederbord werd gepaard met de AMD Ryzen 5800X, 5900X en 5950X om zo een gooi te doen naar de records in de categorieën van de 8, 12 en 16 kernen. Safedisk maakte daarvoor gebruik van tools zoals Cinebench en Geekbench. Ook wist hij een nieuw single-core wereldrecord te zetten in Geekbench4 met een resultaat van 11002.

Tijdens de recordpogingen werd 6 GHz-barrière meermaals overschreden, met een piek van 6075 MHz op alle kernen tijdens zijn GPUPI 3.2 1B 16-kern test. Safedisk prees de samenwerking tussen het ROG-moederbord en de AMD-processoren als de belangrijkste factoren van zijn succes. Verder werd er gebruik gemaakt van G.SKILL Trident Royal F4-4000C15D-16GTRS RAM-geheugen, een Enermax MaxTytan voeding van maar liefst 1250W en een zelf ontwikkelde koeloplossing op basis van vloeibaar stikstof. Omdat de grafische kaart in deze tests minder belangrijk is, werd er gekozen voor een NVIDIA GeForce GT 710. 

Het ASUS ROG Crosshair VIII Dark Hero moederbord verschijnt midden november in de Benelux. De AMD Zen 3-processoren liggen sinds gisteren in de winkel.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business