Nieuws

Akkoord voor overname Codemasters door Take-Two

De overname van Codemasters door het het Amerikaanse Take-Two Interactive is zo goed als rond. Beide studio's hebben een overeenstemming bereikt.

De Britse gamestudio Codemasters klinkt je wellicht bekend in de oren. Dat is niet zo gek, want het bedrijf is al jaren verantwoordelijk voor onder meer de officiële F1-games die elk jaar op de markt komen. Ook Dirt en Grid zitten in het portfolio van de Britten. Er gingen echter al een tijdje geruchten rond dat er een overname van Codemasters plaats zou vinden door Take-Two Interactive. In een persbericht bevestigen beide partijen nu een akkoord voor de overname.

Overname Codemasters

Take-Two Interactive meldt dat het bedrijf 759 miljoen pond betaalt voor de overname van Codemasters, wat neerkomt op ongeveer 849 miljoen euro. De overname is naar verluidt in het eerste kwartaal van volgend jaar afgerond. Voor iedereen die een liefhebber is van Codemasters-titels hebben we goed nieuws: de studio zelf blijft bestaan.

Naast dat Codemasters als naam en studio blijft bestaan, zullen ook na de overname dezelfde mensen nog werken voor Codemasters. Het enige verschil is dat het dan onder leiding van Take-Two plaatsvindt. Strauss Zelnick, CEO van Take-Two, laat weten erg content te zijn met de overname van Codemasters: “Codemasters staat bekend om het ontwikkelen van enkele de meest commercieel succesvolle en geliefde racefranchises, en we denken dat hun games onze eigen sportportfolio complementeren en groei op de lange termijn opleveren.”

Aanvulling op portfolio

Take-Two Interactive zelf is niet heel erg thuis in de wereld van racegames. Een bekende game met race-elementen van de uitgever is Grand Theft Auto V. Codemasters is zoals gezegd al jaren gespecialiseerd in het ontwikkelen van racegames. Vorig jaar nog heeft het Slightly Mad Studios overgenomen, de studio die verantwoordelijk is voor Project Cars. Project Cars 3 verscheen eerder dit jaar en is de eerste game uit de serie die onder leiding van Codemasters op de markt is gekomen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business