Nieuws

Microsoft brengt testversie Office voor Mac met M1

Apple M1 Rosetta 2
Rosetta 2 is Apple's sleutel voor een vlotte overgang tussen Intel en M1. Microsoft werkt al aan een geoptimaliseerde versie van Office.

Na de officiële aankondiging van Apple’s eigen M1-soc voor Macs, moeten ontwikkelaars in actie schieten. De overstap van Intel naar een eigen, op ARM-gebaseerde, chipset voor Mac heeft ook invloed op de architectuur die ontwikkelaars gebruiken voor hun Apps. Alle applicaties die vandaag op macOS kunnen draaien, moeten daardoor geoptimaliseerd worden voor de M1-architectuur.

Microsoft is niet bij de pakken blijven zitten en brengt deze week al een eerste bèta uit van Office 2019 voor Mac die ook ondersteuning biedt voor macOS Big Sur en Mactoestellen die op Apple’s M1-soc draaien.

Office 2019 voor Mac M1

Wie binnenkort gebruik gaat maken van de nieuwe generatie Macs zal toch met een en ander rekening moeten houden. Zo zullen veel programma’s nog geïnstalleerd worden via Rosetta 2, die op zijn beurt de code optimaliseert voor M1.

Microsoft blijkt wel al te werken aan een specifieke versie daarvoor. Maar er hangen ook nadelen aan. Zo blijkt uit een gesprek met Erik Schwiebert, topman bij MS Office. Het gaat momenteel nog maar om eerste bètatests. Maar daaruit blijkt al snel dat uitvoerbare bestanden in Office 2019 dubbel zo groot zijn, en dat ook de applicaties en installatieprocessen groter zijn en langer duren.

Zo laat Schwiebert weten dat het 20 seconden langer duurt om apps van Office voor Mac op te starten met M1. Maar dat heeft momenteel nog te maken met het feit dat de software via de emulatie van Rosetta 2 wordt opgestart. Van zodra Office voor Mac klaar is voor M1, zal de software heel wat sneller gaan dan voorheen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business