Nieuws

Apple brengt energiezuinige & krachtige M1-chip naar Mac

Apple M1 Chip
De eerste aankondiging op Apple's One More Thing event: de razendsnelle M1-chipset voor Mac.

Vanavond brengt Apple ons een nieuwe familie chipsets voor Mac. Te beginnen met M1. Krachtig, zuinig en extreem klein zijn hier de kernwoorden. De chip is duidelijk gebouwd voor en rond macOS Big Sur. Meer batterij, apps worden sneller geladen, extra veiligheid en je Mac wordt sneller dan ooit opgestart.

De nieuwe chipset maakt het ook mogelijk om iPad of iPhone apps rechtstreeks op je Mac te gaan gebruiken. Voor een vlotte overgang naar de nieuwe architectuur heeft de iPhonebouwer ook Rosetta 2 gelanceerd. Daarmee krijgen ontwikkelaars voldoende tijd om hun apps en programma’s om te bouwen van Intel naar ARM.

Apple M1
MacBook Air is de eerste in rij die M1 aan boord krijgt.

M1: eerste Soc voor Mac

Macs en pc’s hebben normaal gesproken meerdere chips voor onder meer CPU, I/O en beveiliging. Met M1 worden deze technologieën nu gecombineerd in één SoC, wat leidt tot een verbeterde integratie en daardoor betere prestaties en een laag energieverbruik. M1 heeft ook een centrale architectuur met geheugen met een enorme bandbreedte waarin nauwelijks vertraging optreedt, allemaal in één pool.

Daardoor hebben alle technologieën in het SoC toegang tot dezelfde data en hoeven die niet tussen meerdere geheugenpools heen en weer te worden gekopieerd. En dat leidt dan weer tot betere prestaties en meer efficiëntie.

8 cores

M1 heeft een 8-core CPU die bestaat uit vier high performance-cores en vier high efficiency-cores. Elke high performance-core levert toonaangevende prestaties voor single-threaded taken, en werkt daarbij maximaal efficiënt.

Dit zijn ’s werelds snelste CPU-cores in silicon-chips met een laag stroomverbruik, en ze zorgen ervoor dat fotografen razendsnel foto’s met hoge resolutie kunnen bewerken en dat ontwikkelaars bijna drie keer zo snel apps kunnen bouwen. En als de vier cores samen worden gebruikt, zorgen ze dat multithreaded taken veel sneller worden uitgevoerd.

Apple M1
Craig Federighi is terug!
hardwareontspanningslider

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals