Porsche Design AOC AGON PD27

De samenwerking tussen AOC en Porsche leverde in het verleden al prachtige monitoren af en dat met de Porsche Design AOC AGON PD27 opnieuw het geval.

Advertentie

Vorige week kondigden Porsche Design en monitorproducent AOC aan dat ze hun samenwerking gaan uitbreiden naar de markt van de gamingmonitoren. Het resultaat is de Porsche Design AOC AGON PD27.

Gestroomlijnd als een echte Porsche

De AGON PD27 moet beeldkwaliteit van het hoogste niveau gaan leveren dankzij zijn 27-inch QHD-paneel, 240 Hz verversingssnelheid en 0,5 ms MPRT. Als die specificaties nog niet indrukwekkend genoeg voor je zijn, dan vind je aan de buitenkant een ontwerp dat evenveel indruk weet te maken als een echte Porsche. Het gaat om een gestroomlijnd, race-beïnvloed ontwerp voorzien van een zilverkleurige standaard die moet doen denken aan de rolkooi van een raceauto en dus net als in het echte leven voor de nodige stabiliteit moet zorgen. De wagens van Porsche maken natuurlijk op meerdere vlakken indruk en dat is ook hier het geval. Zo kan je bijvoorbeeld het Porsche Design of AOC logo projecteren op je bureau en werd de achterkant van het scherm voorzien van stijlvolle verlichting. 

“Met zijn lineaire en puristische ontwerp dat vorm en functie combineert, is de Porsche Design AOC AGON PD27 een perfecte belichaming van het DNA en de overkoepelende ontwerpfilosofie van het merk. In combinatie met de innovatieve en geavanceerde technologieën van AOC AGON, is de nieuwe monitor ontwikkeld voor gamers die op zoek zijn naar optimale prestaties zonder in te hoeven leveren op stijl”, zegt Roland Heiler, Chief Design Officer bij Porsche Design.

Niets dan de beste specificaties

De Porsche Design AOC AGON PD27 is ontwikkeld voor competitieve gamers en professionele esportliefhebbers. De monitor geeft beelden weer in QHD-resolutie (2560 x 1440) en produceert een verversingssnelheid van 240 Hz, wat voor een extra vlotte ervaring moet zorgen. De PD27 is ook gecertificeerd met VESA’s DisplayHDR 400 en biedt levensechte kleuren en een breed dynamisch bereik. Daarnaast zorgt een zeer nauwe kromming van 1000R (straal van 1 m) dat de gebruiker wordt omringd door het beeld. De verversingssnelheid van 240 Hz vermindert de waarneembare bewegingsonscherpte, terwijl de pixelresponstijden van 1 ms GtG en 0,5 ms MPRT een heldere game-ervaring zonder ghosting garanderen. Met AMD’s FreeSync Premium Pro ervaren gebruikers soepele gameplay, zonder tearing. De hoge helderheid van 550 nits van het VA-paneel zorgt voor ongestoorde gameplay onder alle lichtomstandigheden. De AOC AGON komt met een 4-poorts USB 3.2-hub, 2x HDMI 2.0- en 2x DisplayPort 1.4-ingangen. Een afstandsbediening zorgt ervoor dat je makkelijk toegang krijgt tot de vele instellingen van de monitor, iets dat in veel hedendaagse monitors nog steeds een prutswerk is. 

Porsche Design AOC AGON PD27

Prijs en beschikbaarheid

De Porsche Design AOC AGON PD27 is medio november 2020 verkrijgbaar in geselecteerde Porsche Design-winkels, speciaalzaken, en online met een adviesprijs van 799 euro.

Advertentie

Gerelateerde artikelen

AOC en Porsche smeden samen een flinterdunne designmonitor

Schermfabrikant AOC lanceert samen met Porsche een flinterdun designscherm. Op het dunste punt meet het display amper 5,2 millimeter.

AOC & Porsche Design versterken samenwerking voor gaming

AOC & Porsche hebben hun samenwerking versterkt. Design & ontwikkeling moeten monitoren een strakkere look geven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here