Honor Huawei verkoop

Huawei heeft dochtermerk Honor verkocht aan een Chinese bedrijvengroep in Shenzen. Financiële details zijn niet gekend maar het merk blijft wel bestaan.

Het zat eraan te komen. De verkoop van Huwei’s dochtermerk Honor zat al een tijdje in de lift door het te kort aan onderdelen. Reuters liet eerder in oktober al vallen dat verschillende bronnen wezen op een verkoop. Deze week is gebleken uit een joint statement op de website van Huwei, dat Honor verkocht werd aan een bedrijvengroep in het Chinese Shenzen.

Honor

De groep die Honor overnam is een consortium van privébedrijven en één staatsorganisatie. Volgens moederbedrijf Huwawei was de de verkoop van het kleinere merk niet voorzien maar wel nodig door het gebrek aan onderdelen. Door het kleinere smartphonemerk te verkopen kan Huawei het voortbestaan van Honor verzekeren.

Dat kleinere smartphonemerk werd de voorbije jaren ook gebruikt om smart hometoestellen, laptops en wearables te verkopen voor jongeren. Het consortium is een mix van verschillende Chinese bedrijven. Zij gaan ervoor zorgen dat Honor blijft bestaan zonder dat ze in het vizier komen van de regering van Trump natuurlijk.

Hoeveel de Chinese bedrijvengroep over had voor de overname van Honor is niet geweten. Huawei heeft geen financiële details gedeeld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here