Google Assistant op Fitbit

Belofte maakt schuld. Bij de lancering van de nieuwe Fitbit Versa 3 en Sense beloofde Fitbit ons om voor het einde van het jaar ook Google Assistant naar de smartwatches te brengen. De techgigant heeft deze week de virtuele assistent uitgerold naar Amerikaanse gebruikers.

Advertentie

De digitale spraakassistent wordt uitgerold via een nieuwe versie van Fitbit OS. Het gaat om versie 5.1 die in de V.S. beschikbaar is gesteld voor de nieuwe Sense en Versa 3. Jammer genoeg geeft Fitbit weinig extra details rond de verdere uitrol van de update. Wel zou Google Assistant dit jaar nog naar verschillende andere Engelstalige landen worden uitgerold.

Vermoedelijk zullen we in België en Nederland nog wat extra geduld moeten hebben. Je kan vandaag al wel aan de slag met Amazon Alexa op je Fitbit. Daarmee kan je verschillende spraakcommando’s lanceren via de fysieke knop op je wearable. De techgigant werkt ook aan een optie waarmee gebruikers rechtstreeks feedback van de assistent kunnen ontvangen op hun smartwatch. Die functie zal zowel voor Alexa als Google werken.

Google Assistant Fitbit
Bedien je favoriete assistent vanop je pols.

Nieuw in OS 5.1

Zoals aangekondigd hebben oudere toestellen geen update naar het nieuwe OS gekregen. Maar wat is er nu nieuw voor gebruikers van de nieuwe toestellen? Je kan nu ook gebruikmaken van de zuurstofmeter en je kan details nu beter terugvinden in een vernieuwd dashboard in de Fitbit-app.

Sinds 5.1 is het ook mogelijk om met je Fitbit Sense of Versa 3 te bellen. Dat werkt via bluetooth met je smartphone. Vergelijkbaar met een Apple Watch. Wie een Android-smartphone heeft, kan ook ingesproken berichten versturen.

Advertentie

Gerelateerde artikelen

Review Fitbit Sense: Bijna, maar nog niet helemaal

Is de Fitbit Sense nu een waardig – en goedkoper – alternatief voor Apple Watch? Na een maand gebruik hebben we een goed beeld van deze nieuwe belofte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here