Nieuws

Gigabyte BRIX Mini-PC ondersteunt AMD Ryzen 4000U CPU

Gigabyte BRIX
De nieuwe BRIX mini-pc's beloven nog meer prestaties dan ooit tevoren, dankzij de ondersteuning voor AMD Ryzen 4000U-processoren.

GIGABYTE kennen computerkenners vooral van hun moederborden en harde schijven, maar het bedrijf voorziet op B2B-vlak ook in volwaardige bare-bones systemen. In het geval van de BRIX mini-pc zijn deze kleiner dan je misschien gewend bent, maar dat maakt hen ideaal voor een kantooromgeving. Dankzij de AMD Ryzen 4000U CPU moet je bovendien niet inboeten op het vlak van prestaties, integendeel. 

Gigabyte BRIX

Het bouwen van een mini-pc (34.7 of 46,8  x 119.5 x 119.5 mm in dit geval) is een kunst volgens GIGABYTE, want de beschikbare ruimte is natuurlijk beperkt en het bedrijf wil geen compromissen maken, waar concurrenten dat vaak wel doen. De keuze voor de AMD Ryzen 4000U processoren was dan ook snel gemaakt, want met hun 7nm technologie en 8 core/ 16 threads architectuur leveren zij indrukwekkende prestaties af. Zo verbruikt de chip 59 procent minder energie dan de vorige generatie. Deze Zen 2 CPU’s werken bovendien prima samen met de “Vega” GPU’s.

4x4K weergave

De BRIX mini-pc’s maken van deze specificaties gebruik om je de mogelijkheid te geven om maar liefst 4 4K-displays tegelijkertijd aan te sluiten via HDMI, mini-DisplayPort en twee keer USB-C. Verder is er een 2,5G ethernetpoort aanwezig of kan je WiFi 6 gebruiken. 

Gigabyte BRIX
De HDD versie.

De nieuwe BRIX komt in twee modellen, Slim en HDD. Deze laatste heeft onder andere een extra COM-poort voor ondersteuning van oudere apparaten zoals scanners. De HDD-versie kan bovendien uitgebreid worden met een GC-BRCML-DLC upgrade kit, waardoor je twee extra ethernetpoorten verkrijgt en dus meer flexibiliteit hebt.

Gigabyte BRIX
De Slim versie.

Je kan het geheel bovendien eenvoudig monteren op de achterkant van een monitor aan de hand van het meegeleverde VESA bracket. Hieronder vind je de recap van het BRIX-webinar, vol met nuttige informatie: 

Lees hier ook zeker ons interview met European Sales Director Networking & Communications Thomas Yen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business