Nieuws

HBO Max komt in najaar 2021 naar Europa

HBO Max
Komt HBO Max volgend jaar dan eindelijk naar België? HBO zelf liet weten naar Europa te komen dus de kans is groot.

De Amerikaanse videostreamingdienst HBO Max komt in de tweede helft van 2021 naar Europa. Dat heeft Andy Forssell, topman bij HBO, deze week in een persconferentie laten weten. Tegen het einde van 2021 moet de videostreamingdienst in Latijns-Amerika en Europa actief zijn. Zoals eerder aangekondigd worden de huidige abonnementen allemaal omgezet naar HBO Max.

Zoek je nog een abonnement op HBO? Vind hier de beste HBO Max aanbiedingen of lees hier hoe je gratis naar HBO Max kijkt.

HBO Max

Momenteel is de videostreamingdienst an sich niet beschikbaar in België. Wie bijvoorbeeld een abonnement bij Telenet of Streamz heeft, heeft wel toegang tot een deel van de recente content van HBO. Als Forssell zijn plan volgend jaar vlekkeloos kan uitvoeren zou de dienst in 190 landen beschikbaar moeten zijn.

Het is niet duidelijk of België daar ook zal tussen zitten, maar de kans lijkt nu wel heel erg groot. Het bedrijf gaat ook nieuwe films die in de bioscoop zijn meteen beschikbaar stellen op HBO Max zonder extra kosten. Forssell liet weten dat het om een soort test ging waarbij het bedrijf 17 films op die manier ging lanceren. Een groot verschil met Disney+ waar nieuwe films exclusief voor het streamingplatform blijven.

Beperkte toegang tot bisocoop

De reden dat HBO voor deze aanpak kiest heeft alles te maken met de pandemie. Men gaat ervan uit dat we nog niet meteen de volledige bioscoopcapaciteit van voorheen zullen kunnen opnemen. Vandaar dus de dubbele lancering op het videostreamingplatform.

Kijk jij uit naar de officiële komst van HBO Max in België? Wij alvast wel!

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Welke antivirussoftware gebruik jij?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business