Nieuws

Cadillac dealers weigeren elektrisch model te verkopen

Calliac LYRIC
De elektrische Cadillac LYRIC wordt binnenkort officieel verkocht in de V.S. Het bedrijf heeft echter moeite om ook dealers te overtuigen.

In de V.S. zijn grote SUV’s en pick-uptrucks nog altijd het van het. Enorme wagens die gigantisch veel plaats innemen, maar ook veel verbruiken. Om de shift naar elektrische wagens te maken investeren heel wat iconische Amerikaanse merken nu in de ontwikkeling van elektrische wagens. Zo ook bij Cadillac. De gekende Escalade heeft een EV make-over gekregen en heet nu (ook) LYRIQ. Het automerk spreekt zelf van zijn wagen van de toekomst. Maar dan moet je nog klanten en dealers meekrijgen.

Cadillac LYRIC

Met de komst van de nieuwe EV heeft Cadillac ook gevraagd aan dealers om te investeren in oplaadstations en nieuw materiaal om de wagens te onderhouden. Dat zou een kost van ongeveer 200.000 dollar betekenen. Het automerk heeft verspreid over de V.S. 880 dealers, een dikke 150 dealerships daarvan weigeren nu de overstap te maken.

Die dealers doen dat uit een bepaald standpunt, maar ook omdat ze het financiële kostenplaatje niet zien zitten. Engadget laat weten dat heel wat dealers niet genoeg wagens verkopen om die kost te rechtvaardigen. Het gaat soms maar over een paar wagens per maand.

Het probleem dat hier leeft heeft twee kanten, dealers willen niet investeren en GM (Cadillac) is té afhankelijk geworden van die dealers. Een probleem dat zich niet stelt bij nieuwe automerken zoals Tesla die dealers gewoon skippen en rechtstreeks aan de klant verkopen.

2035

Nochtans zullen de Amerikanen wel moeten. In Californië worden auto’s op benzine of diesel vanaf 2035 gewoon geband. Mensen en dealers zullen moeten overstappen op het elektrische alternatief.

Cadillac LYRIC

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business