Nieuws

Twitter trekt de stekker uit Periscope

Na 6 jaar trekt Twitter de stekker uit livestreamingdienst Periscope. In maart zal de website enkel nog fungeren als read-only archief.

In een aankondiging via Medium spreekt Team Periscope zijn gebruikers aan om hen op de hoogte te brengen van de toekomst van de applicatie. Vanaf maart 2021 zal Periscope worden stopgezet als aparte mobiele app. In plaats daarvan zullen gebruikers zich in de toekomst tot Twitter moeten wenden om live-video’s te streamen.

Weinig gebruikers, veel onderhoud

De reden voor de stopzetting is tweevoudig, aldus Periscope. Enerzijds waren er simpelweg te weinig actieve gebruikers. Dat aantal ging enkel nog in een dalende trend naar beneden de afgelopen jaren. Daarbovenop is de kost om de applicatie te onderhouden te hoog voor Twitter, die het bedrijf in 2015 kocht. “De afgelopen jaren hebben we een afname van het gebruik gezien en weten we dat de kosten voor het ondersteunen van de app in de loop van de tijd alleen maar zullen stijgen,” aldus Twitter.

Stopzetting in maart

Wie momenteel geen gebruikers is van Periscope, maar toch even wil kijken wat hij of zij mist, is er aan voor de moeite. Vanaf heden worden aanmeldingen voor nieuwe accounts geweigerd. Gebruikers die al een account hadden zullen een archief van hun video’s en hun data kunnen downloaden, vooraleer de applicatie in maart volledig wordt stopgezet. De website van Periscope zal online blijven en fungeren als ‘read-only archive of public broadcasts’.

Periscope

Nog voordat Periscope live ging met zijn diensten werd het in 2015 opgekocht door het sociale medium Twitter. In maart 2015 werd de livestreamingdienst gelanceerd, waarna het enkele hoogdagen kende en concurrent Meerkat uit de markt stootte. In december 2016 introduceerde Twitter, na Facebook, ook live video’s in zijn applicatie en het bedrijf heeft sindsdien de meeste kernfuncties van Periscope naar Twitter Live verplaatst. 6 jaar na lancering komt er dus een einde aan de toepassing met ooit 10 miljoen gebruikers.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business