Nieuws

Baby Yoda in je living met 3D-weergave in Google

Wie via Google op zijn smartphone zoekt naar 'Baby Yoda' of 'Grogu' kan een 3D-weergave van het schattige personage toevoegen aan zijn omgeving.

Over de hele wereld worden kerstbomen dit jaar versierd met een opvallend stuk aan de top: Baby Yoda. Maar wie geen fysiek exemplaar van het schattige figuur uit ‘The Mandalorian’ heeft, kan dat vanaf nu ook gewoon tevoorschijn toveren in zijn of haar living.

3D-weergave

Want Google voegde Baby Yoda toe aan zijn reeks aan figuren die je in 3D kan weergeven in je omgeving. Wie in Google een zoekopdracht uitvoert naar ‘Baby Yoda’, ‘The Mandalorian’, ‘The Child’ of ‘Grogu’ (de officiële naam van Baby Yoda, zoals we in het tweede seizoen te weten komen), krijgt naast een overzicht van informatie via Wikipedia nu ook de optie ‘Weergave in 3D’ te zien.

Augmented reality

Google plaatst zo een 3D-afbeelding van het personage in je ruimte via augmented reality. Je richt je camera op de plaats waar je Grogu wil laten verschijnen, en daar is hij! Hij lijkt zo’n 20 centimeter groot en kijkt rustig rond in de ruimte waar jij hem neergezet hebt. Veel meer doet hij niet. Hij zal dus rustig blijven zitten als jij beslist om hem boven in je kerstboom te plaatsen. Je neemt bovendien eenvoudig een foto van je nieuwe huisgenoot in zijn omgeving.

Google startte in 2019 met het toevoegen van 3D-objecten aan zoekopdrachten die je via AR aan je omgeving kan toevoegen. Vorige week voegde het nog 50 verschillende dieren toe aan deze lijst, zoals een leeuw, giraf, zebra en verschillende rassen honden.

The Mandalorian

Baby Yoda, of Grogu, deed zijn intrede in de serie ‘The Mandalorian’, een spin-off reeks van de Star Wars films, op Disney+ in 2019. De reeks is al aan zijn tweede seizoen toe, dat sinds eind oktober ook bij ons te zien is. Het schattige personage was enorm populair, en een fan startte zelfs een petitie voor een emoji van Baby Yoda.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business