Nieuws

1 op 5 Apple Stores wereldwijd opnieuw gesloten

Zowel in de Verenigde Staten als Europa moet Apple weer massaal winkels sluiten. Bij het ingaan van de kerstperiode is 1 op 5 winkels toe.

De kerstperiode geldt normaal gezien als één van de drukte periodes van het jaar voor de Apple Stores overal ter wereld. Maar net nu heeft Apple de voorbije weken haar winkels opnieuw moeten sluiten in landen waar het coronavirus opnieuw een sterke heropleving kent. Dat gebeurde in Nederland en Duitsland, waar Apple 18 winkels telt in totaal. Onze buurlanden zijn opnieuw in een volledige lockdown gegaan.

Maar ook buiten Europa moet Apple nog steeds rekening houden met overheidsmaatregelen. Nadat Californië haar hoogste aantal besmettingen op één dag registreerde sinds het uitbreken van de pandemie in de Verenigde Staten, besloot de iPhonebouwer om al haar winkels in de staat te sluiten. De winkels in de stad Los Angeles hadden eerder al de deuren gesloten. Apple telt 53 winkels verspreid over heel Californië, waar Apple ook haar hoofdkwartier in de buurt van Silicon Valley gevestigd heeft.

Verstrengde maatregelen in het Verenigd Koninkrijk zagen Apple genoodzaakt om 15 winkels in en rond Londen te sluiten (plus één in Wales), en ook in Brazilië en Mexico hebben ze prijs. 9to5mac heeft de optelsom gemaakt en Apple zou bij het ingaan van de kerstperiode 95 van haar 509 locaties wereldwijd hebben moeten sluiten.

Brussel blijft open

Maar ook in de net meer dan 400 locaties die nog wel open zijn wandel je ook niet zomaar binnen en buiten. In de Verenigde Staten blijft de fysieke dienstverlening bijna uitsluitend beperkt tot het afhalen van online bestellingen. Ook in de Apple Store te Brussel, de enige fysieke locatie van Apple in ons land, gelden strenge voorzorgmaatregelen. Je kan er op afspraak terecht voor technische ondersteuning bij de Genius Bar of een begeleide shopsessie met een medewerker. Uiteraard is een mondmasker vereist. Die regels gelden ook in andere landen waar de Apple Stores nog open mogen zijn. Zo probeert Apple het aantal mensen in haar winkels tot een minimum te beperken.

Updates over de veiligheidsreglementen die van kracht zijn en waar de Apple Stores nog open zijn, vind je terug op de website van Apple, naast algemene informatie over de openingstijden. Die informatie wordt ook continue geüpdatet door Apple, zodat klanten altijd waar ze terecht kunnen. Ook een afspraak moet je via de website maken.

De Apple Store in Brussel.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business