Apple Watch

Een lek van een Apple Watch-prototype geeft ons een unieke blik op de eerste fases van het toestel en de veiligheidsprogramma’s van Apple.

Advertentie

Er is een video opgedoken van een Apple Watch-prototype waarin we een eerste versie van de bekende smartwatch te zien krijgen. Dat meldt The Verge. De video is afkomstig van de Twitteraar Apple Demo. Hiermee krijgen we een zeldzame blik op de eerste fases van producten van Apple. Het toont ook een doos waar we het ‘Ultra’-veiligheidsprogramma van Apple op te zien krijgen.

Prototype van de eerste Apple Watch

In de video zien we een nogal groot uitgevallen testversie van de eerste Apple Watch. Het toestel loopt op een pre-watchOS 1.0-versie waarin de interne ontwikkelingsprogramma’s van Apple zichtbaar zijn. Naast een boodschap waarin vermeld staat dat het om een toestel gaat dat nog niet is goedgekeurd door de Amerikaanse Federale Commissie voor Communicatie, zien we ook de LisaTester-app. Hiermee kunnen gebruikers van het prototype de gebruikersinterface aanpassen. Ook zien we in deze fase nog geen kroon-knop voor de navigatie, maar wel een Thuis-knop vooraan, vergezeld van twee knoppen aan de linkerzijde. Wat de exacte functie is van deze drukknoppen, is nog onbekend, aangezien ze niet in actie worden getoond.

Ultra-veilig

Naast het toestel krijgen we ook nog eens de verpakking van de smartwatch te zien waarin het werd verstuurd naar de testers. Naast een disclaimer die stelt dat het toestel nog niet is goedgekeurd, staat er nog vertrouwelijke info. Zo leest een bericht het volgende: “Dit product is geclassificeerd als Apple Confidential en is toegewezen aan een “Ultra”-veiligheidsprogramma.”

Over de echtheid van de video kan echter worden gedebatteerd. Als we van de verpakking, interne boodschappen en functionaliteiten van het toestel uit moeten gaan, dan kunnen we al wel stellen dat er grote mate van geloofwaardigheid aan vast hangt. Daar komt ook nog eens bij kijken dat de mate van veiligheidsmaatregelen die Apple gebruikt bij het verzenden van zijn toestellen ons weinig verbaast.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here