Lenovo Legion CES 2021

Tijdens CES 2021 heeft Lenovo Legion hun nieuwe line-up van gaming laptops voorgesteld. De toestellen zijn voorzien van de nieuwe AMD Ryzen 5000H-serie CPU’s en Nvidia RTX 3000-serie grafische kaarten.

Advertentie

Lenovo Legion introduceert vier nieuwe laptops die hoge prestaties moeten combineren met een minimalistisch ontwerp. Het gaat om de Lenovo Legion 5, de Lenovo Legion 5 Pro, de Lenovo Legion 7 en de Lenovo Legion 7 Slim.

Lenovo Legion 5 (Pro)

De line-up start bij een bedrag van 1.099 euro voor de Legion 5, die beschikbaar komt in een variant van 15,6 inch en 17,3 inch. Legion 5 richt zich op gamers die voldoende hebben aan een Full HD-display en een verversingssnelheid van 144Hz. De legion 5 wordt in maart 2021 verwacht.

De Lenovo Legion 5 Pro in Stingray White.

Men kan echter ook opteren voor de Lenovo Legion 5 Pro (voorheen de Legion 5P) die voorzien is van een QHD-scherm met een verversingssnelheid van 165Hz. Je gaat er grafisch dus duidelijk op vooruit door voor het Pro-model te kiezen. De Legion 5 Pro begint in de Benelux eveneens bij 1.099 euro, wat doet vermoeden dat enkel de high-end modellen van bovenstaande Legion 5 hier zullen verschijnen. Als gamer zal je op dat prijspunt dan ook moeten kiezen tussen betere prestaties of een beter display. Verder heeft de 5 Pro verbeterde ventilatie achteraan en een groter touchpad. De Legion 5 Pro wordt eveneens in maart verwacht.

Lenovo Legion 7 (Slim)

De Lenovo Legion Slim 7 profileert zich als de lichtste 15,6-inch laptop met RTX graphics en is meteen ook de lichtste Legion-laptop in de geschiedenis van Lenovo. Hij weegt amper 1,9 kilogram, maar hoeft daarom niet in te boeten aan prestaties. Zo kan er gekozen worden tussen een 3840×2160 UHD-display van 60Hz of een FHD exemplaar van 165Hz. De startprijs ligt voor dit model dan ook op 1299 euro, met een release verwacht in mei. 

Tot slot is er de 16-inch Lenovo Legion 7, voorzien van personaliseerbare Corsair iCue RGB en Coldfront 3.0 vapor chamber-technologie voor betere koeling. Die zal zeker van pas komen want de Legion 7 is de enige laptop uit deze line-up die uitgerust zal worden met een Ryzen 9 CPU. Het display is QHD met opnieuw een verversingssnelheid van 165Hz. Voor de Legion 7 betaal je minstens 1499 euro en hij zou al in maart beschikbaar zijn.

Ook nog nieuw

Binnenkort ook beschikbaar onder de Legion naam, zijn het S600 Gaming Station en de H600 Wireless Gaming Headset. De S600 zorgt voor het draadloos opladen van de H600 en voorziet ook in het opladen van apparaten met Qi-oplaadondersteuning tot 10W, zoals bijvoorbeeld smartphones. Naast de H600 zal Lenovo ook een H200 headset op de markt brengen en zijn er plannen voor een budgetvriendelijke Lenovo IdeaPad Gaming 3 laptop.

Advertentie

Gerelateerde artikelen

Lenovo Legion 5i review: Gamen zonder compromissen

De 15-inch Lenovo Legion 5i is een gaming laptop die heel wat te bieden heeft en doet dat voor een budgetvriendelijke prijs vanaf 999 euro. Een koopje voor iedereen die geen compromissen wil sluiten op het vlak van prestaties of design.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here