Signal

Berichtenapp Signal is dit weekend meer dan 24 uur lang onbereikbaar geweest ten gevolge van een grote toestroom van gebruikers.

Advertentie

De exodus van WhatsApp is begonnen, zo blijkt. Gebruikers pikken het niet dat een update aan de privacy policy van de populaire berichtenapp moederbedrijf Facebook toegang geeft tot bepaalde data binnen WhatsApp. Nochtans zou de wijziging, die oorspronkelijk op 8 februari van kracht zou gaan maar ondertussen vertraagd is tot 15 mei, enkel betrekking hebben op een nieuwe implementatie tussen Facebook en WhatsApp Business, die het makkelijker maakt om via het sociale netwerk bedrijven te contacteren. De wijzigingen hebben ook geen betrekking op inwoners van Europa of het Verenigd Koninkrijk dankzij de GDPR-wetgeving. 

Signal ten onder aan succes

Of de informatie nu verkeerd geïnterpreteerd is of niet maakt echter geen verschil, want gebruikers verlaten massaal WhatsApp voor andere alternatieven, waaronder Telegram en Signal. Deze laatste wordt gezien als underdog en heeft als non-profit lang niet de technische capaciteiten van de andere platformen. Hierdoor was de dienst dit weekend dan ook meer dan een dag offline.

Signal zelfs rapporteert niet over de exacte oorzaak van de problemen, maar laat wel weten veel geleerd te hebben dit weekend. Daniel Novak, een aandachtige Twitter-gebruiker, merkte echter op dat er bepaalde wijzigingen waren toegevoegd aan de open source code van Signal. De nieuwe informatie wijst er mogelijk op dat de Signal server de toestroom van gebruikers niet aankon en het probleem verder escaleerde nadat miljoenen geïnstalleerde apps op hetzelfde moment opnieuw verbinding probeerde maken. 

Ook TechPulse laat WhatsApp achter zich. Vanaf nu kan je terecht op Telegram voor een dagelijks nieuwsoverzicht.

Advertentie

Gerelateerde artikelen

Signal profiteert van onvrede over nieuw privacybeleid WhatsApp

WhatsApp heeft zich niet populair gemaakt met de laatste wijzigingen aan de gebruiksvoorwaarden. Gebruikers stappen massaal over naar Signal en Telegram.

Elon Musk tweet over Signal: beleggers kopen massaal verkeerde aandelen

Na een tweet van Tesla-oprichter Elon Musk kochten beleggers massaal aandelen van Signal Advance. Saillant detail: dit was niet dezelfde Signal als waar Musk over tweette.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here