Afgelopen oktober kondigde Google aan om de gebruikersinterface van de Google Nest Hub flink aan te pakken. Daarbij maakte deze grootheid ook bekend te werken aan een aantal nieuwe functies, zich speciaal richtend op de wekkerfunctie. Deze noviteiten worden vanaf nu langzaam uitgerold naar alle Google Nest Hub gebruikers!

Advertentie

Afgelopen oktober kondigde Google aan om de gebruikersinterface van de Google Nest Hub flink aan te pakken. Daarbij maakte deze grootheid ook bekend te werken aan een aantal nieuwe functies, zich speciaal richtend op de wekkerfunctie. Deze noviteiten worden vanaf nu langzaam uitgerold naar alle Google Nest Hub gebruikers.

De nieuwe functies van je alarm

Er werd namelijk gesproken over de zogenaamde Sunrise Alarms. Die Android-functie heeft nu een plekje gekregen in de nieuwe alarmervaring voor de Nest Hub. Maar er is meer dan dat. Wanneer je “Hey Google, laat me mijn alarmen zien” zegt of omhoog swipet vanaf de onderkant van een Nest Hub en op het alarmpictogram tint, zie je een carrousel waarin al je alarmen naast elkaar worden geplaatst. De nieuwe gebruikersinterface maakt gebruik van een lijst. In die lijst zie je de alarmtijd, datum en een aan/uit-schakelaar. Stel je via de hub een nieuw alarm in, dan krijg je een aantal interessante extra mogelijkheden die je kunt instellen:

  • Herhalen: kies uit zondag – zaterdag.
  • Alarmtoon: kies uit 20 geluiden, gegroepeerd in licht, gemiddeld, zwaar geluid. 
  • Zonsopkomstalarm: net als op de Pixel Stand en alle telefoons waarop Google Clock is geïnstalleerd, wordt het scherm langzaam lichter, zodat je langzaam wakker wordt. Je kunt zelfs aangeven of je een slimme lamp wilt laten verlichten.
  • Pre-alarm: Het pre-alarm is een rustgevend geluid dat afspeelt voor je alarm begint. Natuurlijk kun je aangeven hoe lang de effecten worden afgespeeld: 5, 10, 15, 20, 25 of 30 minuten.
  • Ochtendroutine: je kunt automatisch een ochtendroutine starten op het moment dat je het alarm uitschakelt. Vanuit de routine kun je doorheen je huis al opdrachten geven, van de verwarming tot het zetten van koffie of het inschakelen van bepaalde lampen. 

Ondertussen geeft de hoofdlijst je ook toegang tot ‘Standaard alarminstellingen’. Er is een schuifregelaar voor het alarmvolume en de toegevoegde mogelijkheid om de duur van “Stilte na” en “Snoozeduur” te kiezen.

Vanaf vandaag hebben Nest Hubs op versie 1.52 van het Preview-kanaal (Home-app > Apparaatinstellingen > Apparaatinformatie > Previewprogramma) toegang tot de nieuwe alarmervaring. Deze uitgebreide update zal langzaam worden gelanceerd bij alle smart displays.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here