Apple iPhone 12 MagSafe implantaten

Magneten en levensreddende medische apparaten, dat is geen goede mix. Apple benadrukt dat nog eens in zijn supportdocumenten voor de iPhone 12.


MacRumors ontdekte de update op de support-pagina van Apples smartphone. Daarin waarschuwt de fabrikant dat gebruikers de iPhone 12 en MagSafe-accessoires best niet te dicht bij hun pacemakers houden. Ook andere elektronische implantaten, zoals een defibrillator, kunnen onverwacht reageren op andere magneten en radiogolven. 

Laag risico bij normaal gebruik 

Bij normaal gebruik zou je je iPhone op ruim 15 cm afstand van een elektronisch implantaat moeten houden. Laadt je toestel draadloos op, dan wordt dat ruim 30 cm. Apple informeert de consument over de kwestie nadat artsen hun bezorgdheid hadden geuit over de straling van de nieuwste toestellen. Bij een test bleek dat een defibrillator in stand-by ging wanneer ze een iPhone tegen het implantaat hielden.  

Apple maakt zich sterk dat het extra aantal magneten in de iPhone geen bijkomend risico hoeft te vormen.  Bij normaal gebruik, lees: je iPhone in je broekzak steken en ermee bellen door hem tegen je slaap te houden. Heb je een implantaat, draag je je iPhone best niet in je binnenzak en leg je hem bijvoorbeeld ook beter niet op je borst wanneer je op de zetel ligt.