Samsung Galaxy S21 Ultra

De Galaxy S21 Ultra is de eerste smartphone die Samsungs energiezuinige OLED-paneel zal gebruiken.

Advertentie

Volgens de Zuid-Koreanen verbruikt het scherm van de Galaxy S1 Ultra maar liefst 16 procent minder energie. Het dankt die eigenschappen aan een recent ontwikkeld, organisch materiaal. Elektronen vloeien sneller over de organische laag van het paneel. Er is dus minder energie voor nodig.  

“De OLED-panelen kunnen meer licht opwekken met minder energie”, aldus Samsung. “En een display is doorgaans een van de grootste energievreters. Die nieuwe efficiëntie kan een grote impact hebben op de levensduur van de batterij.” De S21 Ultra zou dan ook met gemak een ganse werkdag zonder oplaadbeurt kunnen.  

Vernieuwende displaytech

Samsungs Galaxy Note 20 Ultra gebruikte vorig jaar ook al zogenaamde Low-Temperature Polycristalline Oxide (LTPO)-displays. De Galaxy S21 Ultra is het eerste toestel dat de meest efficiënte versie van die schermen adopteert.  

De technologie werd voor het eerst gebruikt voor smartwatches. Zo was de Apple Watch Series 4 al voorzien van een LTPO-scherm, net als de Galaxy Watch Active 2 van Samsung.  

Als de trend zich doorzet, lijkt het er sterk op dat ook Apples vlaggenschepen straks de technologie gaan toepassen die Samsung ontwikkeld heeft. Volgens The Elec zou Samsung in polepositie liggen om de LTPO-schermen te leveren voor de iPhones die later dit jaar op de markt zullen komen.  

Apple zou in twee van zijn vier nieuwe iPhones LTPO OLED-schermen gaan gebruiken met een refresh rate van 120 Hz. 

Lees ook: Samsung Galaxy S21 Ultra officieel: de ultieme smartphone-ervaring

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here