Virgin Hyperloop

Virgin werkt nog steeds aan zijn Hyperloop. In een nieuwe video toont het bedrijf de toekomstige passagiersbeleving. Maar zal het er ooit van komen?

Advertentie

Enkele maanden nadat de eerste passagiers een testrit mochten maken, presenteerde Virgin Hyperloop vandaag zijn visie omtrent de toekomstige hyperloop-beleving. De zojuist onthulde video neemt de kijker stap voor stap mee in een hyperloop-avontuur, vanaf de aankomst bij de opstapplaats tot het aan boord gaan in de ‘pod’. 

“Een geheel nieuw transportmiddel ontwerpen is een opportuniteit én een verantwoordelijkheid tegelijkertijd”, stelt Sara Luchian, Director of Passenger Experience bij Virgin Hyperloop.

Virgin Hyperloop

Virgin werkte daarvoor samen met uitzonderlijke partners uit diverse sectoren – o.a. Bjarke Ingels Group (BIG) voor het ontwerp van het perron, Teague voor de capsuleontwerpen, SeeThree voor de video en animatie, en Man Made Music voor de eigen muzikale identiteit – om tot een complete en multisensoriële passagiersbeleving te komen die elke andere vorm van massatransport overtreft. 

“Virgin Hyperloop kan de toekomst van mobiliteit over land versnellen. De nieuwe wijze van reizen met supersonische snelheid, herdenkt transport en biedt een nieuwe perceptie van ruimte, landschap, tijd en afstand”, stelt Bjarke Ingels, Founder & Creative Director, BIG-Bjarke Ingels Group.

Verre toekomst?

Verre van een dystopische toekomst met donkere kleuren, felle verlichting en schermen in overvloed, is het tegenverhaal van Virgin Hyperloop een optimistischer kijk op de toekomst: een groenere, vlottere, veiligere en aangenamere ervaring van massatransport.

In november vorig jaar deed het bedrijf nog een uitvoerige test met echte passagiers. Virgin timmert nu aan de weg naar regulering en certificering van hyperloopsystemen in de hele wereld. De onderneming rekent erop om tegen 2025 een veiligheidscertificaat te verwerven. Commerciële activiteit – zoals gedemonstreerd in deze video – zou dan vanaf 2030 mogelijk zijn.

Advertentie

Gerelateerde artikelen

Virgin Hyperloop doet eerste test met echte passagiers

Na 400 tests heeft Virgin Hyperloop dit weekend een eerste testrit uitgevoerd met twee passagiers aan boord. Zou jij erin stappen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here