Nieuws

Huawei Mate X2 wordt voorgesteld op 22 februari

Huawei Mate X2 promo
Huawei heeft een teaser online geplaatst voor de aankondiging van de Mate X2. De smartphone zal 22 februari voorgesteld worden.

Op het Chinese sociale netwerk Weibo heeft Huawei eerder vandaag aangekondigd dat de Huawei Mate X2 er zit aan te komen. Het gaat om de volgende vouwbare smartphone van het bedrijf na de eerder verschenen Mate X en Mate Xs.

Huawei roept Chinese fans op om alvast 22 februari vrij te houden voor de voorstelling van de smartphone. Verwacht wordt dat dit model enkele substantiële upgrades zal krijgen ten opzichte van zijn voorgangers. Dat is zeker nodig, want we zagen concurrent Samsung eind vorig jaar al een grote stap vooruit zetten met de Z Fold 2.

Vouwen in de andere richting

Opvallend aan de teaser is vooral de manier waarop de smartphone dicht lijkt te plooien. Bij eerdere vouwbare Huawei-smartphones zat het merendeel van het scherm in de gesloten positie aan de buitenkant van de smartphone. De Mate X2 zal in functionaliteit eerder op het lezen van een boek lijken. Het nieuwe ontwerp zou ook kunnen wijzen op de aanwezigheid van een extra scherm aan de buitenkant, zoals dat ook het geval is bij de Z Fold.

Dit blijft natuurlijk speculatie, want er zijn nog geen details gelekt over de Mate X2. Wel weten we zeker dat de smartphone niet voorzien zal worden van Google-applicaties, wat Huawei meteen een achterstand geeft ten opzichte van de concurrentie. Verwacht wordt dat de smartphone gaat draaien op Harmony OS.

Tot slot is het goed mogelijk dat dit de laatste vouwbare smartphone is die we van Huawei zien verschijnen, want het bedrijf zou volgens bronnen van Reuters overwegen om de merken P en Mate van de hand te doen. De reden daarvoor ligt uiteraard bij de aanwezigheid van het bedrijf op de entiteitenlijst van de Amerikaanse overheid. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business