Nieuws

Ikea en Asus ROG brengen gaming-meubels uit

Het aantal gamers wereldwijd neemt de laatste jaren toe. Het is ongetwijfeld dat de coronapandemie daar nog een schepje bovenop heeft gedaan. Meubelgigant Ikea herkent die trend en brengt in samenwerking met Asus Republic of Gamers (ROG) een meubellijn uit.

Vanaf oktober 2021 moeten de exclusieve gamingmeubels in de Europese filialen van de Zweedse meubelgigant liggen, zo is te lezen in het persbericht van Ikea. Onder het aanbod vallen onder meer een gamingstoel met de naam Matchspel. Deze stoelen zijn verkrijgbaar in een zwarte (rode accenten) en witte (blauwe accenten) kleur.

Daarnaast is er een bureau en bijpassende ladekast met de naam Uppspel beschikbaar. De ladekast beschikt over een houder voor je gaming headset. De bovenkant van het meubel fungeert door de uitkeping als een soort dienblad.

Naast grote meubels brengt de samenwerking ook enkele kleinere accessoires met zich mee, zoals een bekerhouder, een ringlamp met telefoonhouder en een kussen.

Gaming voor iedereen

Ikea wil met deze samenwerking gaming voor iedereen toegankelijker maken. “De behoeften van miljarden gamers over de hele wereld zijn zeer divers, terwijl het bestaande aanbod nogal technisch is. Het wordt vaak gezien als mannelijk qua design, ondanks dat ongeveer 46 procent van de gamers een vrouw is. We geloven dat er veel moet worden gedaan om de game-ervaring te democratiseren”, stelt Ewa Rychert (bedrijfsleider Workspace bij Ikea).

Rychert vervolgt: “We zetten nu de eerste stap in onze gamereis, en dat doen we door betaalbare, goede gamingproducten en complete oplossingen te presenteren waarvan we hopen dat ze de persoonlijkheid en smaak van mensen weerspiegelen”.

Het is nog niet bekend wat de meubels zullen kosten, al verwachten we dat het zal gaan om een relatief betaalbare oplossing om jouw gaming-ervaring mee te versterken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business