Spotify

Binnenkort zullen gebruikers dankzij de iOS 14.5-update Spotify kunnen instellen als de standaard muziekapp.

Advertentie

Nadat Apple vorig jaar de wijziging van standaardapps mogelijk maakte, kregen her en der verschillende apps die toegang al. Tot nu was dat voornamelijk de mailapp en je browserapplicatie. Maar nu gaat de iPhonebouwer het ook mogelijk maken in iOS 14.5 om de muziekapplicatie aan te passen als standaard. Dat ontdekte MacRumors.

Spotify

Wie de publieke bèta van iOS 14.5 al gebruikt, zal merken dat Siri voorstelt om een andere muziekapplicatie te gebruiken. Wie via Siri vraagt om een nummer of artiest af te spelen, zal een melding krijgen waarin de digitale assistent vraagt welke applicatie je daarvoor wil gebruiken.

In een tweede situatie vroeg Siri automatisch naar een koppeling met Spotify. Zo kon de assistent in de toekomst sneller muziek vanaf Spotify spelen, in plaats van vanuit Apple Music. Andere gebruikers op Reddit melden dan weer een andere workflow in hun bèta. Vermoedelijk experimenteert Apple dus nog volop met de manier waarop bepaalde functies zullen werken of geactiveerd worden.

Het feit dat de iPhonebouwer nu ook andere diensten gaat aanpassen, zodat je zelf kan bepalen welke applicatie je standaard wil gebruiken, is een goed teken. Het ecosysteem van iOS en iPadOS is goed dicht, Apple zal dat waarschijnlijk ook wel zo willen houden. Maar hier en daar stelt het bedrijf zijn software dus toch meer en meer open.

Benieuwd wat Apple allemaal in petto heeft met iOS 14.5? Bekijk hier ons overzicht.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here