Nieuws

‘Twitter wil betaalde abonnementen introduceren’

Twitter lijkt op zoek te zijn naar nieuwe manieren om geld binnen te harken. De socialemediadienst overweegt naar verluidt een betaald abonnement voor TweetDeck. Er wordt ook geopperd dat het platform overweegt om 'fooien' te geven aan mensen die je volgt.

Volgens Bloomberg zou Twitter nieuwe paden willen bewandelen om de afhankelijkheid van advertenties te verlagen. Het platform zou hier momenteel de voornaamste inkomsten uit halen. Twitter zou mogelijk inkomsten willen verkrijgen door TweetDeck – of slechts de geavanceerde functies – enkel toegankelijk te maken voor betalende abonnees. Een andere mogelijkheid is dat volgers twitteraars kunnen betalen voor exclusieve content. Het zou gaan om een soort fooi. Daarnaast bevindt een advertentievrij abonnement zich onder de mogelijke opties.

De socialemediadienst onderzoekt dergelijke opties al langere tijd. In juli ontvingen enkele twitteraars al een enquête van Twitter over mogelijke functies en of zij bereid zijn hiervoor te betalen.

Het is nog de vraag of een of meerdere van deze mogelijkheden daadwerkelijk het daglicht zal zien. We weten in elk geval dat Twitter de opties onderzoekt. Betaalde content is overigens niet het enige waar Twitter zich de afgelopen tijd mee bezig heeft gehouden. De dienst heeft reeds het Nederlandse nieuwsbriefplatform Revue opgekocht.

Lees ook: Snapchat stelt voor om vriendenlijst op te kuisen

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat heb jij gekocht tijdens Black Friday?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business