Nieuws

Twitter verwijderde 8.500 misleidende coronatweets

Articles
Sinds de uitbraak van de coronapandemie in maart vorig jaar heeft Twitter al 8.493 tweets verwijderd. Het ging telkens om misleidende informatie.

Twitter liet op zijn blog weten dat het (net als Facebook) de strijd tegen desinformatie opvoert nu we in de vaccinatiefase van de pandemie zitten. “We willen alle tweets verwijderen die kunnen leiden tot een hoger risico op besmetting met COVID-19″, zegt het platform. 

Gezondheidsschade door desinformatie 

In de praktijk verbiedt Twitter zijn gebruikers om oproepen te lanceren tegen de coronamaatregelen. Een veelvoorkomend voorbeeld zijn de berichten dat maskers en afstand houden geen nut zouden hebben of dat de vaccins gevaarlijk kunnen zijn. Alle berichten die tot gezondheidsschade kunnen leiden, moeten in de prullenbak belanden, vindt het sociaal medium.  

Alleen tweets met directe gevolgen worden onmiddellijk door het platform zelf verwijderd. In andere gevallen zal de gebruiker gevraagd worden dat te doen. Ondertussen heeft het socialplatform al 11,5 miljoen gebruikers moeten aanspreken op hun negatieve gedrag.  

Veiliger internet in Europa 

In Europa gaat Twitter deelnemen aan een evenement rond de Safer Internet Day, georganiseerd door de Europese Commissie. Op 24 februari zal het sociaal medium zelf een Youth Summit organiseren om veilig internetgebruik bij jongeren én ouderen te promoten. “We willen jonge mensen ertoe aanzetten om te praten over de onderwerpen die belangrijk zijn voor hen”, zegt de organisatie. 

“Daarnaast zijn we een partnerschap aangegaan met Maldita.es. Dat is een onafhankelijke non-profitorganisatie die zich met factcheckingtechnieken bezighoudt. Zij voorzien een opleiding voor jongeren die op Twitter focust. Zij willen van jonge mensen kritische denkers maken die zelfstandig desinformatie kunnen detecteren”, luidt het ambitieus. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business