Nieuws

Huawei vindt geen Amerikaanse koper voor 5G-technologie

Huawei 5G Verenigde Staten
Geenenkel Amerikaans bedrijf lijkt geïnteresseerd in de 5G-technologie van Huawei. Dat zegt de CEO van de telecomfabrikant Ren Zhengfei.

In september 2019 had Huawei zijn kennis van 5G-technologie in de etalage gezet. De Chinezen hoopten dat een Amerikaanse koper graag over de patenten, licenties en broncode zou willen beschikken, maar ze vingen bot.  

De aanbieding was niet alleen commercieel van aard: Huawei hoopte zo wat van de Westerse argwaan tegenover vermeende spionage weg te nemen. Hoewel daar nooit bewijzen van zijn gevonden, zette de VS Huawei wel op een zwarte lijst. Daardoor kon Huawei onmogelijk nog samenwerken met chipfabrikant Intel en andere zakenpartners. 

Hernieuwde hoop na Trump

De Chinezen hadden op meer interesse voor hun 5G-technologie gerekend. De redenering was dat een Amerikaans bedrijf de infrastructuur kon doorontwikkelen zonder dat het daarbij blind moest vertrouwen op Peking. CEO Zhengfei hoopt dat er alsnog een oplossing is en laat het voorstel dan ook op tafel liggen. Ondertussen blijft het afwachten of er iemand zal komen aankloppen voor de 5G-tech.  

De Chinezen hopen dat er met Joe Biden in het Witte Huis een gunstiger samenwerkingsklimaat zal ontstaan. Voorlopig lijken ze niet van de zwarte lijst te zullen worden geschrapt. Biden liet immers al meteen weten dat Huawei-apparatuur ook binnen zijn administratie als een veiligheidsrisico geldt voor de VS en de Westerse wereld. Toch hoopt Zhengfei nog voor een ommekeer te kunnen zorgen. Hij verwacht dat Huawei alsnog nieuwe contacten zal leggen met de Amerikaanse regering.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business