Nieuws

Hearthstone krijgt nieuwe spelmodus met volgende uitbreiding

Hearthstone Header
Gisteren heeft Blizzard alvast een tipje van de sluier opgelicht over de toekomst van het digitale kaartspel Hearthstone. Het spel zal een gratis core set krijgen en een nieuwe spelmodus.

De aankondiging komt er zo’n 10 dagen voor BlizzConline, het digitale evenement ter vervanging van Blizzcon, dat normaal jaarlijks in november plaatsvindt. Tijdens het evenement stelt Blizzard Entertainment nieuwe games of uitbreidingen voor van spellen zoals World of Warcraft, Diablo, Overwatch en dus ook Hearthstone. Op nieuws over de volgende set van deze laatste is het wachten tot 19 februari om 23u, maar Team 5 (het interne team achter de game) maakte alvast wat grote veranderingen bekend.

De eerste uitbreiding van elk jaar brengt traditiegetrouw ook tal van verandering met zich mee. Zo roteren er drie sets uit Standard naar de Wild spelmodus (met daarin alle sets) en worden kaarten die als te dominant beschouwd worden naar de Hall of Fame verplaatst. De Basic en Classic sets roteren echter nooit, en na zeven jaar Hearthstone zijn niet alle kaarten in die sets nog even relevant. Daarom vond Blizzard dat het tijd was voor een grote update. 

Hearthstone Core Set

De oplossing daarvoor is een nieuwe Core Set geworden, een verzameling van 235 kaarten die gratis beschikbaar zal zijn voor alle spelers. Het plan is om deze set elk jaar te verfrissen, zodat je zelfs als nieuwe speler steeds een competitieve ervaring kan hebben. Voor het volgende Hearthstone-jaar, dat begint bij het verschijnen van de volgende uitbreiding, zal de set bestaan uit een mix van de huidige Classic en Basic kaarten (vanaf nu de Legacy set), maar ook 55 kaarten uit Wild zullen terugkeren. Daar worden enkele extra Demon Hunter kaarten aan toegevoegd en Shadowform maakt zijn terugkeer uit de Hall of Fame. Tenslotte zullen er 29 volledig nieuwe kaarten worden toegevoegd. 

Classic Format

Elke game heeft natuurlijk spelers die vinden dat het in de eerste jaren na de lancering leuker was en daar wil Team 5 nu op inspelen met Hearthstone Classic, een nieuwe manier van spelen naast Standard en Wild. In de spelmodus zullen 240 kaarten exact hetzelfde zijn als in patch 1.0.0.5832 uit juni 2014 en worden aanpassingen van de voorbije 7 jaar dus ongedaan gemaakt. Dit moet verschillende populaire decks uit die periode opnieuw speelbaar maken en nieuwe spelers een blik terug in de tijd gunnen. Je huidige kaarten zullen automatisch speelbaar zijn in Classic, wat spelers natuurlijk ook motiveert om niet alle roterende kaarten om te vormen in dust om nieuwe kaarten te maken. Classic zal zijn eigen matchmaking hebben en staat dus los van Wild en Standard.

Hearthstone Classic Core Set

Tot slot liet Team 5 ook nog weten dat het aantal deckslots wordt opgetrokken van 18 naar 27 om extra plaats te bieden voor decks van Classic, of gewoon Standard en Wild. Een exacte release date voor deze aanpassingen en de nieuwe uitbreiding zijn er nog niet, maar er wordt intern gekeken naar eind maart/begin april. 

blizzardgaming

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals