Nieuws

Motorola lanceert budgetsmartphone moto g30 met quad-camera

Het quad-camerasysteem en een stevige batterij van 5000 mAh zijn de meest uit het oog springende features van de Motorola moto g30.

“Haal meer uit het leven met de moto g30.” Met die promotiezin kondigt Motorola, het dochtermerk van computerfabrikant Lenovo, haar nieuwste smartphone aan voor het middenklasse- en budgetsegment. Daarmee verwijst Motorola naar de 5000 mAh-batterij die bij normaal gebruik ongeveer twee dagen zou moeten meekunnen. Een feature die we ondertussen van Motorola gewend zijn geraakt.

Maar opvallen doet de moto g30 vooral met het 64MP quad-camera, ambitieus voor een smartphone van die prijsklasse. Het camera-eiland bestaat uit een hoofdcamera, 118° ultragroothoeklens, Macro Vision-camera en dieptesensor. De lenzen zijn gebouwd met Quad Pixel-technologie om de lichtgevoeligheid van de camera tot 4x te verhogen, en wanneer dat niet volstaat is er een aangepaste Night Vision-modus voor avondfotografie. De selfiecamera bestaat uit een 13MP-lens.

Overige specificaties

Te beginnen bij het display. Het Max Vision HD+ scherm is 6,5” groot, en kan een verversingsgraad van 90 Hz voorleggen. Voor een budgetsmartphone is dat uitstekend en het zorgt voor een fijne ervaring tijdens het streamen, gamen of simpelweg scrollen. Onder de motorkap zit een Qualcomm Snapdragon 622 Mobile Platform-processor. Deze processor is niet de allerkrachtigste op de markt, maar houdt zich voor dagelijks gebruik vlotjes staande. 4GB RAM-geheugen is voldoende om probleemloos tussen apps te schakelen en de doorsnee gebruiker zal aan het 128GB opslaggeheugen ook wel voldoende hebben (met een micro SD-kaart uit te breiden tot 512GB). De processor biedt wel geen ondersteuning voor 5G, wat anno 2021 toch stilaan een vereiste begint te worden.

De smartphone draait op het softwareplatform My UX dat Motorola in augustus vorig lanceerde. Inmiddels is het softwareplatform aangepast aan Android 11, zodat je de nieuwe features die de laatste versie van het mobiele OS biedt in deze smartphone kan benutten. Motorola voegt daar nog enkele features aan toe. Zo kan je met enkele simpele handgebaren je zaklamp en camera activeren en met de moto g30 kan je met een simpele veegbeweging het scherm splitsen. Zo kan je twee applicaties tegelijkertijd gebruiken.

Prijzen en beschikbaarheid

De moto g30 is vanaf april beschikbaar in de Benelux met een adviesverkoopsprijs van 179,99 euro voor de versie 4 GB/ 128GB in de kleuren Pastel Sky en Phantom Black.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business