Nieuws

Betaal je parkeerticket en taxirit met Google Maps

Google Maps Google Pay contactloos betalen
Closeup of a woman paying a parking ticket with the mobile phone, next to a parking ticket machine at a parking lot.
Wie in de VS de baan opgaat, kan vanuit Google Maps zijn parkeerticket betalen of een taxirit afrekenen. Google sloot daarvoor deals af.

Google Maps is een partnerschap aangegaan met softwarebedrijven Passport en Parkmobile. Ook Googles contactloos betalen voor het openbaar vervoer krijgt uitbreiding. 

Integratie in Google Maps 

De parkeerfunctie is een onderdeel van de Passport-app. De Amerikaanse stad Austin kreeg vorig jaar de primeur voor de integratie in Google Maps. Hetzelfde geldt voor Parkmobile. Het werkgebied voor de functies is nog niet uitgebreid. Daar komt straks dus verandering in. Product manager van Google Maps Vishal Dutta en Google Pay-baas Fausto Araujo zeggen dat Google volop inzet op contactloos betalen. De functionaliteit lijkt plots een stuk aantrekkelijker door de coronapandemie. 

De extra functionaliteit voor Google Maps komt er eerst voor Android en in 400 Amerikaanse steden, waaronder New York, Washington D.C., Boston, Chicago, Houston en Los Angeles. De iOS-versie van Maps volgt later. Wereldwijd zal Google meer dan 80 vervoersmaatschappijen gaan ondersteunen.

Gebruiksgemak staat centraal

Concreet zullen bestuurders een melding krijgen van Google Pay wanneer ze hun bestemming naderen. Wie het systeem wil gebruiken moet dus over een Google Pay-account beschikken die aan een betaalkaart gelinkt is. Chauffeurs moeten vervolgens hun meternummer doorgeven en het bedrag dat overeenkomt met de duur van hun parkeerbeurt. Het is ook mogelijk om achteraf bij te betalen als je pas later dan voorzien terugkeert. Zo hoef je dus niet terug te rennen naar je auto.  

Daarbovenop zegt Google dat het maar liefst 80 vervoersmaatschappijen gaat ondersteunen voor betalingen. “Voortaan kan je je trip plannen, je kaartje kopen en vertrekken zonder tussen verschillende apps te moeten wisselen”, aldus Google. Wanneer je ook bij ons contactloos kan betalen voor een parkeerplek of busrit, is nog niet duidelijk.

Lees ook: Google Maps gaat elektrische laadpunten integreren in route

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business