Nieuws

Windows 21H1 update brengt geen grote veranderingen

Binnenkort rolt Microsoft haar jaarlijkse lente-update uit voor Windows 10. Dit jaar moet je geen grote veranderingen verwachten.

Traditioneel vormde de ‘lente-update’ de eerste grote update van het jaar voor het besturingssysteem Windows 10, gevolgd door een kleinere update in de herfst. Vorig jaar besloot Microsoft door de coronapandemie een gematigdere updatekoers te varen. Windows 20H1 en 20H2 hadden niet zo veel om het lijf. Ook met de eerste update van het jaar, Windows 21H1, houdt het Microsoft het redelijk bescheiden. Dat bevestigt technical program manager Naim Mohammed in een blogpost.

Microsoft bevestigt bij deze dat we geen grote verwachtingen van de lente-update moeten hebben. Alle elementen van het Windows Hardware Compatibility Programma blijven ongewijzigd in vergelijking met Windows 20H1. Ook Windows 20H2 bracht op dat gebied nauwelijks tot geen veranderingen. Eveneens krijgen we geen opvallende nieuwe features te zien. Windows Central, een betrouwbare bron voor nieuws rond het besturingssysteem, spreekt van nieuwe icoontjes en kleine aanpassingen aan de instellingen en zoekfuncties om deze te verbeteren.

Deel van een groter geheel

Is het dan wel de moeite om deze ‘grote’ update uit te voeren? Volgens Windows Central zal de lente-update een opstapje vormen voor een grotere update later dit jaar, die de naam Sun Valley krijgt. De tweede grote update gaat het besturingssysteem een volledig nieuwe ‘jeugdige’ look geven. Dit jaar zet Microsoft haar updatebeleid dus op zijn kop.

Eind deze week maakt Microsoft de bèta van Windows 21H1 beschikbaar voor ontwikkelaars zodat zij er mee aan de slag kunnen. Er is nog geen exacte datum bekend voor de uitrol naar het grote publiek. Die staat volgens bronnen voor de maand april gepland. Waarschijnlijk gaat Windows de update verspreiden over enkele kleine maandelijkse updates. Daarmee leert Microsoft van enkele recente updates die problematisch verliepen, waaronder ook de laatste update 20H2. Microsoft blijft in alle stilte ook verder sleutelen aan Windows 10X. In het voorjaar worden de eerste apparaten verwacht die draaien op deze ‘lichtere’ variant voor Windows.

computerlaptopsoftwareWindows

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN