Huawei

Huawei verwacht dit jaar 70 miljoen smartphones af te leveren in al haar markten. Dat is nog minder dan de helft van het productieniveau in 2020.

Advertentie

Aan een Aziatisch nieuwsmedium Nikkei Asia vertelt een woordvoerder van het bedrijf dat de Amerikaanse handelsban dit jaar nog zwaarder zal wegen op de smartphoneafdeling. Tijdens het jaar 2020 leverde Huawei ongeveer 189 miljoen smartphones. Volgens cijfers van IDC daalde de verkoopcijfers tijdens het vierde kwartaal van 56 miljoen in 2019 tot 32 miljoen in 2020.

Huawei vreest dat die daling dit jaar alleen maar sterker zal worden. Joe Biden lijkt niet meteen bereid te zijn om de sancties te versoepelen waardoor verkoop in de VS uitgesloten blijft en door afwezigheid van Google-apps zal de verkoop ook in Europa blijven achteruitgaan. Het Chinese bedrijf voorspelt een vraagdaling van maar liefst 60%.

Zelfs in China krijgt Huawei het moeilijk door de opkomst van merken als Xiaomi, Oppo en Vivo. Met de lancering van de iPhone 12 wist Apple ook veel marktaandeel af te snoepen. Bijgevolg plant Huawei ook nog maar 70 miljoen smartphones af te werken. Dat is een halvering van de smartphoneproductie.

Merken in de uitverkoop

De voorbije maanden was Huawei volop bezig om haar smartphonedivisie ook volledig te herstructureren. Dat begon met de verkoop van het goedkopere dochtermerk Honor, dat nu op eigen houtje smartphones maakt. Volgens geruchten wil Huawei nu ook uit het high-end segment stappen. Het bedrijf zoekt naar overnemers voor de licenties van de P en Mate Series, de vlaggenschip-productlijnen. Door die te verkopen kunnen die merken bevrijd worden van de handelsban.

Huawei Mate 20 Pro - MWC19
De Mate 20 en al zijn broers staan in de uitverkoop.

Huawei heeft smartphones zeker nog niet helemaal opgegeven. De Chinese fabrikant stelt op maandag 22 februari een gloednieuwe vouwbare smartphone voor: de Mate X2.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here