Huawei Mate X 2

Huawei heeft zopas de Mate X2 aangekondigd. Het is de eerste vouwbare smartphone uit de Chinese stal sinds de Mate X in 2019.

Advertentie

Het design van de originele Mate X werd stevig onder handen genomen. De Mate X2 heeft een groot scherm dat naar binnen toe plooit en niet meer naar buiten, zoals bij zijn voorganger. Het toestel kan ook opgevouwen gebruikt worden via een tweede scherm aan de buitenkant. Daarmee lijkt Huawei de designkeuze van Samsungs Galaxy Fold-reeks te volgen.  

Geen Google-ondersteuning 

Omdat het een rasecht Huawei-toestel is, zal de Mate X2 geen Google-apps of –diensten ondersteunen. Daardoor wordt de smartphone plots een pak minder aantrekkelijk voor de markt buiten China. Het toestel draait op EMUI 11.0, een aangepaste versie van Android 10. In één adem kondigde Huawei aan dat de Mate X2 bij de eerste toestellen zal zijn die straks geüpdatet worden naar Huawei’s eigen besturingssysteem HarmonyOS. Dat zal in april gebeuren. 

De interne display heeft een schermdiagonaal van maar liefst 8 inch (20,32 cm), met een resolutie van 2480 op 2200 pixels. Het scherm aan de buitenkant is 6,45 inch (16,38 cm) groot en telt 2700 op 1160 pixels. Beide displays zijn OLED en hebben een beeldverversing die tot 90 Hz kan gaan. Daarmee is het toestel ook een stuk groter dan de 7,6 en 6,2 inch van Samsungs Galaxy Z Fold 2.  

Visuele power 

Voor de rekenracht deed Huawei een beroep op de gekende Kirin 9000-chip. Verder krijgt het toestel 8 GB aan RAM-geheugen en bedraagt de batterijcapaciteit 4.400 mAh. Die kan snel opgeladen worden en ondersteunt tot 55 watt. 

Achteraan combineert de smartphone vier camera’s: eentje van 50 megapixel om breedhoekbeelden te schieten, een exemplaar van 16 MP (ultrawide), een camera die tot 3x optisch kan zoomen en een ‘SuperZoom’-lens die tot 10x korterbij kan gaan. De selfiecamera van 16 MP is ook geen doetje. Die bevindt zich wel aan de buitenkant van het toestel. In of rond het vouwbare scherm blijkt geen camera te passen.  

De Mate X2 verschijnt in China met 256 GB interne opslag en kost een slordige 2.785 dollar (bijna 2.300 euro). Geïnteresseerden hebben de keuze uit blauw, roze, zwart en wit. De smartphone verschijnt op 25 februari in China. Wanneer hij beschikbaar zal zijn in de rest van de wereld, is nog niet bekend.

Huawei Mate X2 

Lees ook: Huawei halveert smartphoneproductie voor 2021

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here