Kondigt OPPO haar nieuwste vlaggenschipreeks Find X3 op 11 maart aan? Het zou zomaar kunnen.

Advertentie

Update 01/03: OPPO heeft de lanceringsdatum van 11 maart bevestigd door een livestream klaar te zetten op YouTube. De lancering van de Find X3 is live te volgen vanaf 12u30 onze tijd.

Image Credit: OPPO

Origineel artikel 26/02: Het is reikhalzend uitkijken naar meer nieuws vanuit OPPO over de Find X3-reeks. We weten dat het nieuwste vlaggenschip ergens in de loop van het voorjaar zal lanceren, maar tot heden is daar nog geen exacte datum voor bekend. Jon Prosser, een bekende lekker van informatie over smartphones op Twitter, is het wachten beu en heeft zich dan maar een voorspelling gewaagd. Volgens Prosser hoeven we zelfs niet lang meer te wachten.

De lekker beweert dat OPPO op 11 maart het officiële lanceringsevenement zal organiseren om Find X3-reeks voor te stellen. Prosser waagt zich zelfs al aan een voorspelling voor wanneer de smartphone in de rekken zou liggen. Dat is volgens hem 14 april en vanaf 31 maart zou je de smartphone ook kunnen vooruitbestellen.

Pro, Neo & Lite

Als de informatie van Prosser correct is, dan zal de Find X3-reeks uit drie toestellen bestaan. Dat is niet ongewoon, ware het niet dat er zo te zien geen ‘gewone’ uitgave zal verschijnen. De toestellen hebben de naam Find X3 Lite, Neo en Pro. Het design van de smartphones lijkt op het eerste gezicht veel weg te hebben van de iPhone 12, zeker het camera-eiland lijkt een spiegelbeeld te zijn.

Waar Prosser zijn informatie vandaan haalt, is niet meteen duidelijk. OPPO heeft in ieder geval zelf nog niet over een mogelijk lanceringsdatum gecommuniceerd. Prosser is in het verleden al wel vaak vrij accuraat geweest met zijn voorspellingen. Dankzij de Nederlandse website NieuweMobiel gaan dan weer persafbeeldingen van de Find X3 rond, maar ook hier bestaat twijfel of ze niet van de Reno5 zijn die al in China gelanceerd is. Het blijft dus voorlopig vooral speculeren over OPPO’s aankomende paradepaardje. In afwachting van meer nieuws rond de Find X3 kan je de review van voorganger Find X2 Pro nog eens lezen.

Flash Initiative

OPPO kondigde vandaag wel The Flash Initiative aan, een nieuw internationaal project rond snellaadtechnologie. Snelladen is een van de specialiteiten bij uitstek, het bedrijf heeft bijna 3000 patenten in bezit. Dankzij de Super VOOC-technologie laden OPPO’s meest recente vlaggenschepen zoals de OPPO Reno4-reeks in amper een half uur op van 0% naar 100%.

OPPO heeft van snellaadtechnologie zijn specialitet gemaakt.

Met Flash Initiative wil OPPO haar expertise meer openstellen. Geïnteresseerde bedrijven kunnen bij het Chinese bedrijf licenties bekomen om zelf met de technologie te experimenteren. Dat moet ervoor zorgen dat snelladen voor verschillende productcategorieën de norm wordt, van smarthometoestellen tot elektrische wagens. Stel je voor dat je je wagen in een half uur zou kunnen opladen. Volkswagen heeft al interesse getoond in het project, net als Anker en chipproducent NXP.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here